Cevatpaşa Mahallesi’nde üç yılı aşkın bir süredir hizmet veren Bausta Cafe’nin işletmecisi Erdoğan Seyisbaşı, 16 Mart tarihinden beri kapalı olan mekanın 1 Haziran tarihi itibariyle açıldığını belirterek, tedbirlerle yola devam ettiklerini söyledi. Zorlu süreçte nasıl ayakta kaldıklarını da anlatan Seyisbaşı, “Pandemi  sürecince kira ve ödemeler konusunda sıkıntılar yaşadık.  Mülk sahibi kira konusunda yardımcı oldu ve kiranın yarısını talep etmedi” dedi.

Kafeyi tek başına işlettiğini ve personel çalıştırmadığını belirten Erdoğan Seyisbaşı, “İki buçuk ay uzun bir süreydi,  kredi çektik, mülk sahibi dükkan kapalı olduğu ve hizmet vermediği için anlayışlı davrandı ve kiranın yarısını talep etmedi, ödeme zamanını da öteledi” diye konuştu. Diğer ödemeler için ise banka kredisine başvurduğunu ifade eden Seyisbaşı, hiçbir zaman işletmeyi kapatmayı düşünmediğini söyledi.

“MÜŞTERİ TUVALETE GİDERKEN BİLE MASKE TAKMAK ZORUNDA”
Covit 19 salgını sonrası sıkı tedbirler aldıklarını da söyleyen İşletmeci Seyisbaşı, “Açılmadan önce  kafemizin her  yerini çamaşır sulu, solüsyonlu malzemelerle dezenfekte ettik. Masaları ve sandalyeleri de sildik. Lavaboları da temizledik. Maske konusu çok hassas, elimize genelge geldi. Genelgeye göre işyerine gelen müşteri maske takmak zorunda,  tuvalete giderken bile maske takmak zorunda. Gerçi bunlar biraz olması gerektiği gibi, öyle olmak zorunda. Diğer maddeler de kişisel hijyen ve mekan hijyeni ile alakalı. Onları dikkat ediyoruz, her saat başı tuvaletimizi ve lavabolarımızı çamaşır suyu ile temizliyoruz” dedi.

“MASALAR ARASINDA 1,5 METRE MESAFE VAR”
Oturma düzeni hakkında da bilgi veren işletme sahibi, “Her masa arasında 1,5 metre aralık ve mesafe var. Her iki sandalye arasında 60 santim boşluk olacak şekilde düzenleme yaptık. Bunları yaparken bazı masalarımız dışarda kaldı. Her masaya dezenfektan veriyoruz, isteyene kağıt bardak veriyoruz, istemeyene de cam bardak veriyoruz. Cam bardaklarımızı makinaya girmeden önce çamaşır sulu solüsyonumuzda bekletiyoruz. Öyle servis yapıyoruz. Bunlar tabii ki sarf ettiğimiz efor açısından bakarsak iki kat yorgunluk oluyor, bir de sürekli tetikteyiz. Denetimlere göre de hazırlıklarımızı yapıyoruz” diye konuştu.
İşlerin eskisi gibi olmasının mümkün olmadığını da belirten Seyisbaşı, “Yine de bir umut bekliyoruz. En kötü durumda bile dükkanımı kapatmayı hiçbir zaman düşünmedim. Bu benim mesleğim dedim” ifadelerini kullandı.
20 çeşit Dünya kahvesi, ithal çaylar, özel içecek ve yiyecek gruplarıyla Çanakkalelilere hizmet vermeye devam edeceklerini ifade eden işletmeci, “Müşterilerimizi çok özledik, hepsini bekliyoruz. Bu süreci kişisel hijyenimize ve sosyal mesafeye uyarak geçirelim” dedi.   
 
KAFE MÜŞTERİLERİNDEN İREM ŞİMŞEK:
Aylar sonra dışarı çıkıp arkadaşımla birlikte güzel bir yere gelmek iyi geldi. Pandemi sürecinde evde vakit geçirdik. Malzemelerin ve mekanın iyi temizlendiğini düşündüğümüz için memnunuz. Burada içimiz rahat, keyifliyiz.

RANA BERFİN:
Uzun zaman sonra dışarı çıkmak çok iyi geldi bana da. Burada sosyal mesafe kurallarına uyarak oturuyoruz, hayatımıza devam ediyoruz. 

Özel Haber: Mine Tarım