Cevatpaşa Mahallesi’nde hizmet veren Twins Erkek Berberi’nin sahibi Hüseyin Bağkıran Covit 19 salgını ile ilgili berber ve kuaförlere sıkı tedbirler geldiğini ve genelgeye harfiyen uyarak hizmet vermeye devam ettiklerini ifade etti. Ekonomik olarak zorlu süreçten geçtiklerini belirten Bağkıran, “Salgın nedeniyle kurallara harfiyen uyuyoruz, müşteri kolay ikna olmuyor.  Yüzde elli kapasite ile çalışıyoruz, bakalım bu kışı nasıl çıkaracağız?” dedi.

Maske ve siperlikle hizmet verdiklerini, randevu sistemi ile çalıştıklarını ve salonda bekleme yapılmasına izin vermediklerini ifade eden Hüseyin Bağkıran, “Yeni döneme yavaş yavaş alışmaya çalışıyoruz, her gelen hijyen kurallarını soruyor. Elimizden geldiği kadar bize verilen genelgeye göre açıklanan 15 maddeyi harfiyen uyguluyoruz. Bu kurallar içinde maske takmak, dezenfekte malzemeleri kullanmak geliyor. Tek kullanımlık malzemeler ile çalışıyoruz. Girişte dezenfekte malzemelerimiz hazır bulunuyor.  Dükkanımızda üç koltuk var, ben tek çalışıyorum, müşterilerimizi içerde bekletmiyoruz. Gelenleri randevu sistemiyle teker teker alıyoruz. Tam olarak kurallara riayet ediyoruz” dedi.

“15 MADDELİK GENELGEYE HARFİYEN UYUYORUZ”
Maske ve siperlikle hizmet verdiklerini, randevu sistemi ile çalıştıklarını ve salonda bekleme yapılmasına izin vermediklerini ifade eden Hüseyin Bağkıran, “Yeni döneme yavaş yavaş alışmaya çalışıyoruz, her gelen hijyen kurallarını soruyor. Elimizden geldiği kadar bize verilen genelgeye göre açıklanan 15 maddeyi harfiyen uyguluyoruz. Bu kurallar içinde maske takmak, dezenfekte malzemeleri kullanmak geliyor. Tek kullanımlık malzemeler kullanıyoruz. Girişte dezenfekte malzemelerimiz hazır bulunuyor.  Dükkanımızda üç koltuk var, ben tek çalışıyorum, müşterilerimizi içerde bekletmiyoruz. Gelenleri randevu sistemiyle teker teker alıyoruz. Tam olarak kurallara riayet ediyoruz” dedi.

“MÜŞTERİYİ İKNA ETMEK ZOR”
Esnaf olarak Pandemi sürecini zor geçirdiklerini, ayakta kalmak için olağanüstü çaba sarf ettiklerini de kaydeden Bağkıran, “Bizi asıl düşündüren önümüzdeki süreç, bu kışı nasıl çıkaracağız bilemiyorum. Müşteriyi ikna etmek zor. Zaman alacak bir şey, insanlar haklı olarak korkuyor. Biz de tedirginiz. Mesleğimiz riskli olduğu için evdekiler de korkuyor, eve girer gitmez kıyafetlerimizi olduğu gibi değiştirip, banyomuzu yapıp, ondan sonra dezenfekte  oluyoruz ve çocukların yanına gidiyoruz, evde bile sosyal mesafeye dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“YÜZDE ELLİ KAPASİTE İLE ÇALIŞIYORUZ”    
İş hacminin çok düştüğünü ve yüzde elli kapasite ile çalıştıklarını belirten Bağkıran, “Bu zorlu dönemde tecrübeli olan esnaf ayakta kalır, çoğu gider” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım