Çanakkale'de normalleşme takvimiyle birlikte balık tutma yasağı kalktı, balık tutkunları İskele'de balık tutmaya başladı.

Tüm Türkiye'de Corona Virüs salgınıyla mücadele kapsamında yasaklanan köprü ve sahillerde balık tutma yasağı 1 Haziran itibariyle kaldırıldı. Aylar sonra kalkan yasağın ardından amatör ve sportif amaçlı balık tutma faaliyetleri ile oltalarıyla ve denizle yeniden buluşan vatandaşlar normalleşme sürecini de İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirdi.  Evlerde günlerdir sıkılan vatandaşlar da  denizi, hava almayı ve sosyalleşmeyi özlediklerini belirterek tedbirlerle dışarı çıkmaya başladıklarını söylediler.  

HÜSEYİN DAĞLI:
Belli bir Pandemi dönemi vardı, sona erdi. Balık tutmak, kafa dağıtmak insan sağlığı ve psikolojisi için güzel. Ben emekli denizciyim, yıllardır balık tutmak benim tutkum.  Bugün balığa çıktık, arkadaşlarımızla sosyalleşeceğimiz için de mutluyum.

ÇAĞLAR TÜRKELİ:
Ben normalleşmenin erken olduğunu düşünüyorum, ama sıkıldık ve çıktık dışarıya, olabildiğince sakin yerlerde dolaşmaya dikkat ediyoruz. Kordon ve deniz kenarlarının açılmasıyla birlikte sahile geldik, biz Çanakkaleliler olarak denize alışkınız, o yüzden özlemişiz.  Biz de çok durmadan, hava alıp evimize döneceğiz. Kendi adıma salgın boyunca kurallara uydum, evde kaldım. 40 gün neredeyse hiç dışarı çıkmadım, ben Matematik öğretmeniyim. Öğrencilerimle Uzaktan Eğitim ile dersler yaptım. Olabildiğince zamanı verimli geçirmeye, derslerden kopmamaya çalıştık. Tabii aksaklıklar oldu, ama öğrencilerimizle hep iletişimde kaldık. Öğrencilerimizin bu süreci olabildiğince iyi değerlendirmeleri de kendi lehlerine olur. İnşallah güzel günlerde hep beraber olacağız.

CEMİLE TÜRKELİ:
Bu kadar zaman içinde evde kalınca sıkıldık, kimseyle görüşemedik. Aylar sonra ilk defa oğlumla birlikte deniz kenarına geldik, hava alıyoruz. Temennimiz salgın hastalığın tamamen bitmesi.  Tedbirlere uyarsak biter.

Özel Haber: Mine Tarım