Corona Virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 15-20 yaş grubu gençler dün üçüncü kez dışarı çıktı.

Kentin açık ve yeşil alanlarında arkadaş gruplarıyla bir araya gelen gençler maske takarak ve sosyal mesafe kuralına uyarak moral depoladı. Bisiklete binen ve piknik yapan gençler Corona Virüs salgını boyunca evde nasıl vakit geçirdiklerini İşte Çanakkale Gazetesi’ne anlattı. Uzaktan Eğitim modelini de değerlendiren gençler aksaklıklar yaşadıklarını, yüzde yüz  performans sağlayamadıklarını ve motivasyonlarının düştüğünü belirterek, sınav, evde kalma gibi nedenlerle yaşadıkları stresi de aktardı. Yeni normalleşme süreci hakkında da görüşlerini belirten gençler, çıkış süresinin aksam 20:00’ye kadar uzamasından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler. 

“UZAKTAN EĞİTİM’DE İNTERNET BAĞLANTISININ SÜREKLİ KOPMASINDAN RAHATSIZIM”
ASLI ATICI:
Ben Fen Lisesi’nde okuyorum. Salgın nedeniyle Mart’ın ortalarından beri evdeyiz. Bu süre zarfı içinde evde ders çalışmaya çalıştım. Uzaktan Eğitim’i takip etmeye devam ettim.  Ufak tefek sorunlar haricinde Uzaktan Eğitim’den memnunum. İnternet yayının sürekli kopmasından şikayetçiyim. Bugün üçüncü kez dışarı çıktık, arkadaşımla buluştum, güzel havanın tadını çıkarıyoruz. Yeni normalleşme sürecinde alınan kararla haftanın iki günü, akşam 20:00’ye kadar dışarı çıkacak olmamız çok iyi oldu diye düşünüyorum. Gerçekten saatler çok aradaydı, uzatılması iyi oldu.

“DIŞARI ÇIKMA SÜRESİNİN İKİ GÜNE ÇIKARILMASI İYİ OLDU”
ADA BAHAR CESUR:
Fen Lisesi’nde okuyorum, iki aydan fazla süreden beri evdeyim.  Evde ders çalıştım, üniversite sınavlarına çalışma sürecine girdik. Belirsizlik olduğu için stres de var. Uzaktan Eğitim devam ediyor, motivasyonumuz çok düştü.  Hiç bir şey yapmak istemiyoruz. Ne yaparsak yapalım sıkılıyoruz. Okulumuzu ve öğretmenlerimizi özledik.  Dışarı çıkma süresinin iki güne çıkarılması iyi oldu. Corona Virüs’ün artık hayatımızın bir parçası olduğunu düşünüyorum, tedbirlere uymamız gerek. Ne olursa olsun tedbirli olduktan sonra korkmaya gerek olmadığına inanıyorum.

“EVDE TIKILIP KALINCA MOTİVASYONUM DÜŞTÜ”
EBRER ATLI:
Lise 3’e geçtim. Sınav stresi çok yaşamıyorum, evde tıkılıp kalınca motivasyonum düştü. Uzaktan Eğitim çok verimli gelmiyor, takip etmek yerine kendim çalışmayı tercih ediyorum.

“CORONA SALGINI 2021’E GİRMEDEN BİTER DİYE DÜŞÜNÜYORUM”
SERDAR KAAN KESEN:
Ben Çanakkale Lisesi’ndeyim, lise üçe devam ediyorum. Evde zaman sıkıcı geçiyor, asosyallik iyi olmuyor. Uzaktan Eğitim’de bazı öğrenciler dersle sabote ediliyor bence. Corona salgını 2021’e girmeden biter diye düşünüyorum.

“EVDE DİZİ İZLEDİM, OYUN OYNADIM, BİR KAÇ TANE DE KİTAP OKUDUM”
MİKAİL KORKMAZ:
Lise 3’e gidiyorum. Covit 19 nedeniyle Uzaktan Eğitim’e devam ediyoruz. Nem kendi bölümümle ilgili derslere giriyorum daha çok. Yüzde yüz performansla takip edemiyorum.  Evde kaldığım süre boyunca dizi izledim, oyun oynadım, birkaç tane de kitap okudum. Üniversiteye hazırlıklara da devam ediyorum.  

Özel Haber: Mine Tarım