Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin inşaat atıklarının adanın belirli yerlerine gelişigüzel dökülmemesi ve çevrenin kirletilmemesi konusunda vatandaşları uyardı. Gökçeada’da başta inşaat atıklarına karşı denetim başlattıklarını ifade eden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin moloz döken, inşaat atığı bırakarak çevreyi kirletenlere idari para cezası uygulayacaklarını söyledi.   
 
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Kıymetli Gökçeadalı hemşerilerim, yaşadığımız yerin temizliği, her birimizin kültürü ve inancımızın gereğidir. Lakin Gökçeada da evimizi bahçemizi temizleyip çıkan hafriyatı sokaklarımıza bırakan zihniyet ile çöp kamyonlarımızın almasının mümkün olmadığı, akıl almaz koltuk, yatak, inşaat hafriyatları gibi her nevi çöp ile birlikte sokaklarımız kirletilmektedir. Temizlemek tabii ki görevimiz. Ama belediye çalışanları gece gündüz, bayram seyran dinlemeksizin çalışıp sizlerin attığı hafriyatı temizlemek adına mücadele etmektedirler. Başka işlere harcamaları gereken enerji ve mesailerini böyle bir duruma harcamaları
bir yana böyle bir görüntü kabul edilebilir gibi değildir. Belediye çalışanlarımıza acımıyorsanız, sokaklarımıza acıyın. Tüm uyarılarımıza rağmen bu durumun düzeltilmemesi bizleri son derece üzmektedir. Dolayısı ile bundan böyle bu tür hafriyat atan vatandaşlarımıza idari para cezası yazılacaktır. Maksadımız vatandaşımızı cezalandırmak değil, sokaklarımızı temiz kalmasını sağlamaktır” dedi.
 
Hasan Sami Er