Çanakkale’de koronavirüs salgını sürecinde gelinen noktada sonlandırılan 1.Amatör Liginde küme düşen ve bir üst lige çıkan takımlar belirlendi.
 
Bildiği üzere 19 Mart 2020 tarihinde korona virüs salgınına karşı alınan kararlar doğrusunda 2019-2020 sezonu U17 kategorisi ve daha altındaki yaş kategorilerinde liglere devam edilmemesi, Bölgesel Amatör Lig, 1. ve 2. Amatör ligler ile U19 kategorisi, 1. ve 2. küme müsabakaları ileri bir tarihe ertelenmişti. Pandemi sürecinde gelinen bu noktada tüm illerde müsabakaları devam eden U19 1. ve 2. kümelerde sezonun sonlandırılmasına, Büyükler kategorisinde ilde Süper Amatör lig varsa 1. ve 2.amatör liglerin, ilde en üst büyükler ligi 1. Amatör ise 2. Amatör liglerin sonlandırılmasına, bu liglerle ilgili yükselme ve küme düşme kararlarının Futbol İl Tertip Komitelerince ASKF’lerin bilgisi dahilinde verilip, Amatör İşler Kurulu’nun onayına sunulmasına karar verilmişti. Bu doğrultuda Çanakkale 1.Amatör Liginde küme düşen ve bir üst lige çıkan takımlar belirlendi.
 
Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’ndan (ASKF) yapılan açıklamada şöyle denildi; “Türkiye Futbol Federasyonunun ASKF’lere gönderdiği 2019-2020 sezonu ile yerel büyükler kategorileri ile ilgili yapılması gerekenlere uygun olarak; Futbol İl Temsilcisi Hayrettin Acar’ın Futbol İl Tertip Kurulu ile yapmış olduğu tele konferans toplantısı sonucunda, Futbol İl Tertip Kurulunun tamamının ortak kararı ile yani oy birliği ile 1. Amatör ligde ilk iki sırada bulunan Güneylispor ile Ç. Barbarosspor takımlarının Süper Amatör lige çıkarılmasına ve son iki sırada bulunan ve küme düşmesi daha önce kesinleşen Yeşil Bayramiçspor ve Ç.Arslancaspor takımlarının bir alt lige düşmesi, düşürülmesi konusunda karar alınmıştır. Tüm Kulüplerimize önemle duyurulur.”


Kaynak: Haber Merkezi