CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ceylan mesajında, "Pandemi dolayısıyla meydanlarda olamasak da demokratik, laik, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a çıkışının 101. Yıl dönümünü aynı coşku ve heyecanla kutlayacağız.
İstanbul’dan Samsun’a doğru yola çıkan Bandırma Vapuru, ulusun kaderini değiştirecek büyük komutanı Anadolu’ya götürüyordu. Büyük ozanımız Cahit Külebi, “Bir gemi yaklaştı Samsun'a sabaha karşı, Selâm durdu kayığı, çaparı, takası, Selâm durdu tayfası” diyerek özetliyor 19 Mayıs 1919’da Samsun’da gerçekleşen kucaklaşmayı anlatırken.
Bugün aynı zamanda, insanlığın yetiştirdiği unutulmaz bir kişilik olarak tarihe yön veren Ebedi Baş Komutanımız Atatürk'ün doğumunun 139. yılını kutlamanın da kıvancını yaşıyoruz.
19 Mayıs, hem Gazi Mustafa Kemal’in doğum günü kabul etti gün hem de O’nun önderliğinde bu milletin bağımsızlık ateşinin yakıldığı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan sürecin ilk adımıdır.
Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İçe örgütleri ve Cumhuriyete gönül veren milyonlar her zaman olduğu gibi 19 Mayıs’ı yine anlamına ve ruhuna uygun olarak kutlayacaktır.
Mustafa Kemal’in Anadolu'ya geçme kararının temelinde, yurdun kurtuluşunun, ancak ulusal birliğin sağlanması ve işgal hareketlerine karşı birlikte savaşım verilmesiyle başarının geleceğine olan inancı yatar. Bu meyanda Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919 günü başlattığı bağımsızlık savaşı, Türk Ulusu'nu uçurumun kenarından almıştır.
Eğer bugün bağımsız bir ülkede, onurlu bir yaşam sürdürebiliyor, temel hak ve özgürlüklerimizi YSK’nın sakatladığı referanduma ve Saray’a rağmen kullanabiliyor, yönetime katılabiliyorsak bunu Atatürk'e, kurduğu Cumhuriyet'e, Ulusumuzla bütünleşerek yürüttüğü bağımsızlık savaşına borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalıyız.
Atatürk, "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz" , "Bu millet, sizin gibi evlatlarıyla layık olduğu olgunluk derecesini bulacaktır." diyerek, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet'i Türk Gençliği'ne emanet etmiştir.
Türk Ulusu'nun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, doğumunun 139. yılında Yüce Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haber Merkezi