Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar ayın 15’inde maaş almak için bankamatiğe giden memurların maaşlarında kesinti yapıldığını ifade etti. Kesinti ile ilgili konuşan Çavdar, “İsterdik ki Covid 19 ile mücadele sürecinde en azından tavandan ödenen ek ödemeler, vergiden muaf tutulsun. GİH, YİH, Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı personele de düzenleme yapılarak performans ödensin” dedi.
 
 
Açıklama yapan Turan Çavdar, “Bugün ayın 15 i yani maaş günü. Maaşını gören arkadaşım şaşırıyor ve bizi arayıp soruyor. ‘Başkanım maaşımızda kesinti var, Başkanım geçen ayki ek ödemeyi alamadım.’ Oysa bizler sizleri çok önceden uyararak ek ödeme ve maaşlar giderek düşecek bugünlere aldanmayın bunlar sanal iyileştirmeler dedik. Ama sizler sizi her daim masada satan Sağlık-Sen’e inanmaya devam ettiniz. Yıllardır aynı senaryoyu yazıp oynayan sendika maalesef sizleri bir sefer daha kandırıp kendine sandalye olmaya razı etti. Görünen o ki bunlar daha iyi günlerimiz kötü günlerimiz daha geride .
Bizler 3600 için vergi indirimi için ek ödemelerimiz için basın açıklaması ve eylem yaparken onlar idareci atamakla meşguldü. Özlük haklarımızın alınmasında ve benzeriolayların hiç birinde ortada olmayan sendika sürekli vaat vererek, işinizi yaparız diyerek, tetikçi bazı idareciler sayesinde sendikacılık yapmaya devam etti. Ama sonunda kazanan- kandıranlar oldu. Kaybedenler ise gene bizler olduk. Yani gene kaybeden de, kazanan da değişmedi. Olsun sıkıntı yok, her şey yolunda nasılsa Sağlık-Sen sizden istediğini aldı.  Şimdi de sizden aldıkları yetki ile sizi masada satmanın keyfini sürerler. İsterdik ki Covid 19 ile mücadele sürecinde en azından tavandan ödenen ek ödemeler, Vergiden muaf tutulsun. GİH, YİH, Aile hekimi ve aile sağlığı çalışanı personele de düzenleme yapılarak performans ödensin” ifadelerini kullandı.
 
Hasan Sami Er