Çiftçilerin ve üreticilerin ihtiyaç duydukları konulardaki bilgiyi, internet üzerinden yayınlayarak ders ve eğitim videolarıyla vermeyi amaçlayan Tarım Orman Akademi’nin Lansmanı, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından, telekonferans yoluyla 81 ilin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Çanakkale’de Çıplak köyü önder üreticilerinden ve aynı zamanda Köy Muhtarı Ufuk Göçoğlu'nun seralarında telekonferans yoluyla katılım sağlanan  Lansmana Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Çıplak Köy Muhtarı Ufuk Göçoğlu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga ve konu uzmanı teknik personel katıldı.
 
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tanıtım konuşmasında; "Uzaktan eğitim sistemini siz değerli çiftçilerimize, üreticilerimize, tarımsal üretimin her alanına ilişkin eğitim vermek ve bilgilendirme yapmak amacıyla faaliyete aldık. Çiftçilerimiz yani sizler, uzaktan eğitim sistemi ile Bakanlığımızın internetten yayın yapan televizyonu webtarımTV üzerinden sizler için uygun saatleri dikkate alarak programlanan canlı yayın derslerini izleyebileceksiniz. İhtiyaç duymanız halinde de canlı yayın derslerine soru ve taleplerinizi iletmek üzere katılabileceksiniz. Bakanlığımızın uzman eğitici personeli ve üniversite hocalarımızın verdiği bu derslerin gün içinde webtarımTV de tekrarı olacak. Tarıma ve Ormana dair her konudaki eğitim ve bilgilendirme videolarımıza ulaşabileceksiniz. Alanında uzman kişiler tarafından hazırlanan eğitim içeriklerini kullanabileceksiniz" dedi.
 
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete sunulan Tarım Orman Akademi’ye akademi.tarimorman.gov.tr ile www.tarimtv.gov.tr adreslerinden ulaşılabilmekte. Bütün dünyanın mücadele ettiği salgının gelecekte de olabilme ihtimali, uzaktan eğitimin bir lüks değil, mecburiyet haline geldiğini gösterirken, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, geliştirilerek hizmete sunulan uzaktan eğitim modeliyle bilgiye zamandan ve mekândan bağımsız ulaşımın önünü açıyor. Tarım Orman Akademi’nin açılışı, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin üreticilerle görüşmesinin ardından sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi