Dünya’yı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Corona Virüs salgını tüm sektörleri olduğu gibi, emlak piyasasını da olumsuz etkiledi. 21 Mart’ta Türkiye’de ilk Covid 19 pozitif vakasının görülmesinin ardından Çanakkale’de öğrenim gören üniversite öğrencilerinin memleketlerine dönmesiyle birlikte salgının ne zaman biteceğinin belirsizliğine bağlı olarak kiralık evlerin boşaltıldığını, boş dairelere ise talep çıkmadığını belirten Emlakçı Lütfi Dara satılık evlerde de durumun aynı olduğunu, zaten durgun olan emlak piyasasının tamamen bittiğini söyledi.

Talebin aniden daralması sebebi ile ev sahiplerinin zor durumda kaldığını ve boşalan kiralık evlerin uzun süredir talep görmediğini kaydeden Lütfi Dara gelişmeleri İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirdi.

“Öğrenciler haklı, boşu boşuna oturmadıkları evlere para ödemek istemiyorlar”
Dara, “Öncelikle Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanlığı görevini artık yürütmüyorum. Derneğimizin kararı bu. Şu an başkan yok” dedi. “ 65 yaş üstü olduğum için sokağa çıkma yasağı kapsamındayım, ama yine de emlak piyasasındaki genel durumu takip ediyorum” diyen Dara, “Piyasada nakit sıkışıklığı yaşandığı için her sektör gibi, emlak sektörü de can çekişiyor. Boşalan evler yeniden kiralanmıyor. Salgın nedeniyle memleketlerine giden öğrenciler haklı olarak oturmadıkları evlere boşu boşuna kira vermek istemedikleri için evlerini boşaltma kararı aldılar. Şu anda benim oturduğum semtte alt dairem ve karşı dairem uzun süredir boş. Talep yok. Piyasa ölü durumda. Bu durum elbette ev sahiplerini de zorladı. Bu durum işyerleri için de yaşanıyor. Kapanan dükkanlar da hizmet veremedikleri için işyerlerini boşaltıyor. Bunlara lokantalar ve kafeler de dahil. Öte yandan satılık piyasası da zaten durgundu daha da durgunlaştı. Kimse önünü görmediği için yatırım yapmıyor” diye konuştu.

“Eylül’de normalleşme sürecine girilirse piyasa hareketlenir”
Salgının tahminen Eylül ayına kadar piyasayı etkilemeye devam edeceğini öngören Lütfi Dara, Okulların 1 Haziran’da da açılması zor. Eylül’de normalleşme sürecine girilirse bir ihtimal emlak piyasası da hareketlenir. Şu anda kelimenin tam manasıyla sektör ölü” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım