Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odasının gerçekleştirdiği sosyal medya canlı yayınlarının ikincisi, geçtiğimiz salı günü, Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ile gerçekleştirildi. Prof. Dr. Işık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından turizmde 2020'nin 'Patara Yılı' ilan edilmesiyle yeniden sahneye çıkan "Medeniyet Limanı: Patara" konusuyla canlı yayına konuk oldu.

Prof. Dr. Işık, turist rehberlerinin ne derece önemli bir iş yaptığını vurgulayarak bitirdiği konuşmasında, “Rehber arkadaşlarım sizler arkeolojinin cephede savaşan neferlerisiniz. Likya’nın Sarpedon’undan Troya’nın  Hektor’una selam olsun” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odasının gerçekleştirdiği sosyal medya canlı yayınlarının ikincisi, geçtiğimiz salı günü, Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ile gerçekleştirildi.

 Prof. Dr. Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından turizmde 2020'nin 'Patara Yılı' ilan edilmesiyle yeniden sahneye çıkan "Medeniyet Limanı: Patara" konusuyla canlı yayına konuk oldu.

Yoğun araştırma ve gezi tarihi olan Patara Antik Kentinin dünya literatürüne girişini anlatarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Işık, “Patara kazısı bilimsel çalışmaları,1988 yılında başladı ve ilk günden beri oradayım.  Son on yılı büyük bir ekip ile birlikte sürdürdük.  Patara Türkiye’de en fazla yayın yapılan kazılardan biridir, bununla gurur duyuyorum. Sahada çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Sözcüsü Onur Akgül moderatörlüğünde sürdürülen canlı yayın soru cevap şekilde ilerledi.

SİZLER ARKEOLOJİNİN CEPHEDE SAVAŞAN NEFERLERİSİNİZ
Sözlerini, “Rehber arkadaşlarım sizler arkeolojinin cephede savaşan neferlerisiniz” diyerek sonlandıran Prof. Dr. Işık, “Bizim bilgilerimizi size doğrudan aktarmayı mümkün kılacak eğitimlerde büyük yarar görüyorum, bizlerden yararlanmalısınız.  Tüm rehber arkadaşlarım oldukları bölgedeki kazılar ile ilgilenmeli. Muazzez İlmiye Çığ bir gün bize, ‘Bir Sümer atasözü var, Sümerler der ki, biliyorsun ama neden öğretmiyorsun’ demişti. Biz kendi kendimize bunları konuşursak bize yararı olmaz. Siz, bizden bilgileri alın.  Böylesine faydalı bir yayın için sizlere ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odasına çok teşekkür ediyorum. Likya’nın Sarpedon’undan Troya’nın  Hektor’una selam olsun” ifadeleri ile bitirdi.
600’ü aşkın profesyonel turist rehberi, arkeolog, arkeoloji bölümü öğrencileri ve konuyla ilgili katılımcının çevrimiçi olduğu canlı yayınlara ara vermeden devam edilecek.
 


Kaynak: Haber Merkezi