Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, ‘Maske satışı yasak olacak, maskeleri eczaneler vasıtası ile dağıtacağız’ açıklamasının ardından uygulama bazı Büyükşehirlerde başlamış, ancak ciddi sorunlar yaşanmıştı.

Vatandaşlar cep telefonlarına gelen kısa mesajdan sonra eczanelere giderek kendilerine gelen kısa mesaj kodu ile 5 maske alabiliyorlardı. Uygulamanın başladığı ilk günlerde büyük şehirlerde dahil olmak üzere maskeler eczanelere ulaşmadı. Kısa mesajlar vatandaşlara gitse de vatandaşlar eczanelere gittiklerinde “maske henüz gelmedi” cevabı ile karşılaşmışlardı. Uygulamanın başlamasında bir süre sonra sistem yavaş yavaş işlemeye başlasa da bu seferde büyük yoğunluk yaşayan Türkiye genelindeki eczanelerden “ maske dağıtımı nedeni ile kendi müşterilerimizle ilgilenemiyoruz” şikayetleri gelmeye başladı. Çanakkale’ de ise ne kısa mesaj gelen Çanakkaleliler vardı nede maske. Çanakkaleliler eczanelere sık sık maske gelip gelmediğini sordular. Süreçte maskenin satışının da yasaklanması nedeni ile maskesi olmayan Çanakkalelilerde sıkıntı yaşadı. Nihayet beklenen maskeler geldi.

36. bölge Çanakkale Eczacılar Odası Başkanı Jale Karaata tarafından yapılan açıklamada,  “Değerli Çanakkaleliler devletimiz tarafından gönderilen maskeler eczanelerimize ulaşmaya başlamış ve dağıtımına başlanmıştır. 20-65 yaş arasındaki vatandaşlarımız şifreleri olmaksızın eczanelerimize başvurabilirler. Sağlıklı günler dileriz.”ifadelerine yer verdi. Karaata açıklamasında Çanakkalelilerin eczanelerden T.C. kimlik numarası yada kendilerine gelen kısa mesaj kodu ile 10 gün için 5 adet maske alabileceklerini de açıkladı. Jale karada devlet tarafından gelen maskelerin bugünden itibaren  (24 Nisan Cuma )itibar ile bazı eczanelerden vatandaşlara verilmeye başladığını diğer eczanelere’ de maskelerin hızlı şekilde ulaştırılıp maske dağıtımına tüm eczanelerden devam edileceğini ifade etti. Karaata açıklamasında şunları söyledi: “Biz Çanakkale 36. Bölge Çanakkale Eczacılar Odası olarak Çanakkale’ de bulunan üç Ecza deposu ile dünden önceki gün bir araya gelerek devletten ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtılacak maskelerin gelmesinden sonra dağıtımın nasıl yapılacağını konuştuk. Toplantımızda Çanakkale genelinde bulunan 180 eczaneye devlet tarafından ücretsiz dağıtılacak maskelerin nasıl ulaştırılacağını karar bağladık. Eczaneleri Çanakkale’ de bulunan 3 ecza deposuna bölüştürdük. Gerçekleştirdiğimiz toplantının ardından dün devlet tarafından gönderilen maskeler depolara ulaştı ve bugün itibari ile de Çanakkale’ de bulunan üç ecza deposu vasıtası ile Çanakkale merkez ve ilçelerinde bulunan 180 eczaneye dağıtıldı, ve eczanelerimiz devlet tarafından eczanelere gönderilen ücretsiz  maskeleri T.C. kimlik numarası ile yada kısa mesaj kodu ile vatandaşlara içinde beş adet maske bulunan paketler vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. Eczanelere ilk etapta dağıtılması için 1.500 adet yani 300 vatandaşa verilebilecek sayıda maske paketi gönderildi “ dedi.

Özel Haber: Ogün İnal