Corona Virüs salgının ardından zor günler geçiren sektörlerden biri olan turizm sektöründe faaliyetlerin durdurulması ile birlikte personelin durumunu değerlendiren Çanakkale Turistik Otelciler Derneği  (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer çalışanların Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında koruma altına alınması için adım atıldığını ifade etti.

Çanakkale’de il genelinde turizm sektöründe işten çıkartma durumunun yaşanmadığını ve önlemlerin alındığını söyleyen Başkan Aydeğer, kimsenin mağduriyet yaşamaması için “Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında getirilen koşullarda esneklik yapılması için de devreye girdiklerini ve konunun sektörel açıdan önemini milletvekillerine arz ettiklerini belirtti.

“Kolin Hotel’de 150 kişinin işten çıkarıldığı doğru değil”
Çanakkale’de Kolin Hotel başta olmak üzere çalışanların işten çıkarılması ile ilgili söylentilere gazetemiz aracılığıyla açıklık getiren ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, “Covit 19 salgını nedeniyle olağanüstü bir süreçten geçiyoruz.  Kolin Hotel bizim üyemiz. İşten çıkarılma diye bir durum söz konusu değil. ÇATOD olarak bu durumda iş kaybının yaşanmaması için istişareler halindeyiz ve enerji harcıyoruz. Başka sektörlerde de olduğu gibi, sektörümüz genelinde de otel ve tesis çalışanları İŞKUR tarafından başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında koruma altına alındı. Elbette bu ödenekten yararlanmak için belirli şartlar var. Birincisi 450 gün çalışma koşulu aranıyor. İkincisi 120 gün içinde 60 gün çalışma şartı var. Son 3 yılda 450 iş günü aranıyor. Bu konunun hassasiyetini ve konuyla ilgili sıkıntımızı milletvekillerimize ilettik. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu şartlarda iyileştirme olacağı müjdesini verdiler. Süreç şu an işliyor.  Bu doksan günlük bir süre. İşlerimiz erken açılırsa koşullar değişebilir.  Amaç bu olağanüstü durumu aşmak, en kısa sürede normalleşeceğimize inanıyorum” dedi.

“Yaraların sarılması zaman alacak”
Öte yandan Covit 19 salgınından sonra bambaşka bir döneme girileceğini ifade eden ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, “Artık Covit 19’dan önce ve Covi,t 19’dan sonra diye tanımlanan iki ayrı dönemi yaşayacağız. Belki tıbbi olarak bur durum kısa sürede sonuçlanacak ama, gerek uygulamalarda, gerek ticarette, gerekse işletmelerde yaraların sarılması zaman alacak” dedi.
 
Özel Haber: Mine Tarım