17-20 Haziran 2019 tarihleri arasında Çanakkale’nin ev sahipliği yaptığı turnuvada birinci olan kadın ve erkek takımları İtalya’nın Roma kentinde yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanacak.
Erkeklerde 12 takım, kadınlarda ise 9 takımın katıldığı grup aşaması önceki gün sona erdi.  Grup aşamasından oynanan maçlar sonucunda erkeklerde; İstanbul Medipol Üniversitesi, Okan Üniversitesi,  Sabancı Üniversitesi, ODTÜ, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Atılım Üniversitesi finallere kalmaya hak kazanırken, kadınlarda ise Yeditepe Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, finallere kalmaya hak kazandı.  Ayrıca turnuvaya katılan üniversitelere, Çanakkale Belediyesi ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu adına teşekkür plaketi ve seramik tabak hediye edildi.
Akşam saatlerinde saat 18:00’den itibaren başlayan müsabakalar gece saat 01:30’a kadar sürdü. Müsabakalara Çanakkale halkı büyük ilgi gösterdi. Takımlar kırına kırana mücadele verirken, centilmenliği elden bırakmadılar. 

Merve Çakmak