Salgın ihtimaline karşı hazırlıklı olduklarını ve planlamalar dahilinde adımlar atıldığını ifade eden Şener, Çanakkale’nin vaka sayısı olarak Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade ederek “Çanakkale az kaldı, biraz daha sabır” dedi.
 
Şener, “2006 yılından beri ÇOMÜ ailesinin üyesiyim. Tıp Fakültesi’nin ve hastanenin kurulmasından büyümesine bizzat tanıklık ettim.  Tüm ülke ve Çanakkale zor bir dönemden geçiyor. Belki konuşmak için erken olabilir ama olgu sayısı olarak Türkiye ortalamasının altındayız. En önemli kısmı şifa ile taburcu oranımız en iyilerdeniz ve mortalite oranımız çok düşük” dedi.
“Hiç bir başarı tesadüf değildir” diyen Şener, aşamaları şu şekilde anlattı:
1)Hazırlık- Salgın daha Türkiye’ye ulaşmadan Şubat ayında personel eğitimine başladık.
 
2)Planlama-Olası hasta grubunun hangi birimlere yatacağı ve nasıl kabul edileceği belirlendi.

3)Koordinasyon ve Yardımlaşma-İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nden malzeme ve sağlık personeli desteği sağlandı.

4)Özveri - Aslında en büyük ÇOMÜ çatısı altında gece gündüz özveri ile çalışan araştırma görevlisi, öğretim üyesi, uzman hekim, hemşire, ATT, hasta bakıcı tüm yardımcı sağlık personeline teşekkürler. İşte asıl kahramanlar onlar. Bu özverili çalışma olmasa o hastaların şifa bulması veya hayata tutunması mümkün olmazdı ve Çanakkale az kaldı, biraz daha sabır” dedi.
Mine Tarım