YATIRIMLAR NE DURUMDA?
Salgının yayılmasını önlemek için alınan önlemler arttırılmaya devam ederken her sektörde olduğu gibi inşaat alanında yapılan yatırımlar da ertelenme sürecine gitti.
Çanakkale Merkez’de yapılan yatırımları gazetemize değerlendiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü Corona Virüs salgını nedeni ile bazı yatırımların yavaşladığını ifade etti. Köklü, Çanakkale Gazi Evi ve Rehabilitasyon Merkezinin hazır olduğunu, ancak merkezin misafir kabul edebilmesi için son bir denetim ve kontrolden geçirilmesi gerektiğini belirterek, Bakanlığın da Corona Virüs salgını nedeni ile son çalışmayı yapamadığını belirterek salgının atlatılmasından sonra tamamlanan merkezin hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi çalışmalarının ise yavaşladığını söyleyen Köklü, Yeni İl Emniyet Binası inşaatının ise hızla devam ettiğini kaydetti.

yapamadığını belirterek salgının atlatılmasından sonra tamamlanan merkezin hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. İçişleri Bakanlığı tarafından arsası verilen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödeneği tahsis edilen ve İl Özel İdaresi tarafından Barbaros Mahallesi Dardanel Spor Tesislerinin yanında yapımına başlanan Çanakkale Gazi Evi inşaat çalışmaları ile iç düzenlemeleri  tamamlandı.  4.500 M2 alanına sahip ve 13.035.417, 00 TL proje bedelli Çanakkale Gazi Evi ve Rehabilitasyon Merkezinde standartları yüksek, boğaz manzaralı, 40 odalı,  restoran ve kafeteryası bulunuyor. Yapılan son çalışmada ise Dardanelspor tesislerinin denize bakan alanının Milli Emlak’ a ait olan kısmı Dardanelspor tesislerinden ayrılarak Gazi evi ve rehabilitasyon evinde kalacak olan misafirlerin kullanması için plaj ve kumsal alan yapıldı. Bu plaj  alandan  Hamidiye Tabyalarının geçilmesi içinde bir geçiş yeri açılarak misafirlerin Hamdiye Tabyalarına geçişi kolaylaştırıldı.

 KARASAL- SAYISAL RADYO TELEVİZYON VERİCİ KULESİ ÇALIŞMALARI YAVAŞLADI
Köklü Corona Virüs salgını nedeni ile devam eden ancak yavaşlayan yatırımlardan birinin Çanakkale Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi inşaatı olduğunu ifade etti. Köklü inşaatın durmadığını ancak yavaşladığı ifade etti. Köklü inşaat son durumu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yatırım Ulaştırma bakanlığı tarafından yürütülüyor. İnşaat çalışması devam ediyor. Projenin yaz aylarında hazır olacağı ifade edilmişti, ama Corona Virüs salgını nedeni ile muhtemelen çalışmalarda bir miktar yavaşlama olacaktır ve bu süre biraz daha ileti bir döneme sarkacaktır” dedi. Çanakkale’ de yapımı devam eden ve Radar Tepesi’nde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızca ödeneği gönderilen Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapım işine başlanan Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi inşaatı da Corona Virüs salgınından etkilenen yatırımlar arasında.  Çanakkale’ de karasal – sayısal yayınların modern cihazlarla yapılmasının amaçlandığı proje 34.200.000,00 TL bedelli Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından karşılanan ve İl Özel İdaresi tarafından  Mart 2017 tarihinde Kalabaklı Köyü Radar Tepesi mevkiinde yapımına başlanan Çanakkale Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesinde; eşsiz bir manzaraya sahip restoran, Proje kapsamında teknik hacimler, cihaz odaları ve verici kulesi yer alacak. 14.000 M2 alanına sahip Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesinde vatandaşların kaliteli vakit geçirmesine olanak sağlayacak yürüyüş yolu ve sosyal alanlar bulunuyor. 2020 yılında tamamlanması planlanan Projenin kule kısmının da montajlanması ile çok önemli safhaya gelen Çanakkale Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesinde çalışmalar Corona Virüs salgını ile yavaşlamış oldu.

YENİ İL EMNİYET BİNASI İNŞAATI HIZLA DEVAM EDİYOR
Köklü, tam kapasite ile devam eden tek yatırım olan Çanakkale yeni il Emniyet Müdürlüğü binası inşaatı olduğunu belirterek, “Çanakkale yeni il Emniyet müdürlüğü Binası’nın inşaatı süratli bir şekilde devam ediyor. Bu projeyi inşallah hızlı yapacağız ve önümüzde yıl hizmete açacağız “ dedi. Jandarma Genel Komutanlığından Emniyet Genel Müdürlüğüne devredilen araziye yapılacak 7 katlı Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binasının temeli bir süre önce atılmıştı. Ardından inşaat çalışmaları hızla başladı ve devam etti. Toplam kullanım alanı 15 bin metrekare olan ve bunun 3 bin 380 metrekare oturma alanı olarak projelendirilen, Çanakkale yeni İl Emniyet Müdürlüğü  Binası 7 kattan oluşacak ve 20 bin 639 metrekare inşaat alanı sahip. Çanakkale yeni İl Emniyet Müdürlüğü  binasında toplam 16 araçlık kapalı ve 104 araç kapasiteli olmak üzere toplam 120 araçlık otoparkı bulunuyor. Günümüz güvenlik konseptine uygun inşa edilen Çanakkale il Emniyet Müdürlüğü binasın tamamlandığında zemin ve bodrum katında  hem emniyet personeline hem de vatandaşlara sosyal donatılarla hizmet imkanı da verecek. İçinde emniyet birimlerinin yanı sıra eğitim salonları, brifing odaları ve sosyal alanları da barındıracak olan tesisin 2023'te hizmete açılması planlanıyor. Corona Virüs salgınından etkilenmeyen ve Çanakkale’ de em hızlı devam eden inşaat olan Çanakkale yeni İl Emniyet Müdürlüğü binasında inşaat çalışmaları yavaşlamadan devam ediyor.

Özel Haber: Ogün İnal