“Avrupa Yılın Müzesi Ödülü Troya Müzesi'ne yakışır”
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ü. Cihan Müşterioğlu, Troya Müzesi'nin, Avrupa Müze Forumunca her sene kamusal kalitesi yüksek olarak değerlendirilen müzelere verilen ve Avrupa'nın en prestijli ödülü olarak görülen "Avrupa Yılın Müzesi" ödülünün 2020 yılı adaylığına gösterilmesi hakkında “Turizm camiası için büyük bir gurur kaynağı” değerlendirmesini yaptı.

“TURİZM CAMİASI İÇİN BÜYÜK BİR GURUR KAYNAĞI”
Konu hakkında Turizm camiası için büyük bir gurur kaynağı” değerlendirmesini yapan Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ü. Cihan Müşterioğlu ÇARO olarak Troya Müzesi ile ilgili faaliyetlerini aktardı.   Başkan Müşterioğlu, “Avrupa medeniyetlerinin gelişiminde bir kilit noktası olarak 5000 yıllık tarihiyle birlikte Troya, Homeros zamanından I. Dünya Savaşı’na kadar yaşanan süreçte tarihsel ve sanatsal açıdan büyük bir kültürü temsil etmektedir. Çanakkale merkezine bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan, 3 bin metrekarelik sergi salonları ile birlikte toplamda 12 bin 750 metrekare kapalı alandan oluşan Troya Müzesi, resmi açılışının 18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilmesinin ardından yıl içinde yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. 2018 Troya Yılı ilan edilmesi ve daha sonra müzenin açılmasının ardından, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak bölgemizdeki tarihi ve kültürü tanıtmada başrole sahip olan Profesyonel Turist Rehberleri ve 18 Mart Üniversitesi’nde öğrenim gören turist rehberi adayı öğrencilerimizin katılımıyla müze ve ören yerine eğitim gezileri düzenledik. Ülkenin dört bir yanında bulunan diğer meslektaşlarımızın da bu büyüleyici müzeyi gelip görmeleri için davette bulunduk. Seyahat acentalarının programlarında yer alan Troya Ören Yeri ziyaretinin yanı sıra müzenin de görülmeden gidilmemesi için öneriler sunduk” dedi.

“ÖDÜLE TROYA MÜZESİ’NİN LAYIK GÖRÜLECEĞİNE İNANCIMIZ TAMDIR”
Turist rehberleri olarak her zaman göreve hazır olduklarını da ifade ederek sözlerine son veren Başkan Müşterioğlu, “Daha önce 1997 yılında bu ödüle sahip olan müze Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi olup; eşsiz atmosferi, yaratıcı sunumlarıyla ziyaretçilerini etkileyen, eğitim ve sosyal alanlarda sorumluluk üstlenen müzelere verilen bu ödüle bu sene de Troya Müzesi’nin layık görüleceğine inancımız tamdır. Bölgenin kadim tarihini dünya kültür hazinesine kazandıran Troya Müzesi'nde 52 açık, 1712 kapalı teşhir olmak üzere birbirinden değerli 1764 eser ziyaretçilerini beklemekte. Troya'nın geçmişini ve bugününü buluşturacak olan turist rehberleri olarak da yerli ve yabancı ziyaretçilerimizi ağırlamaya her zaman hazırız” dedi.

Özel Haber: Dilek Akşen