Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem”  kampanyasına destek artarak devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu başta olmak üzere Çanakkaleli belediye başkanları kampanyaya maaşları ile destek verdiler.
Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının imkanları çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştığını, bu konuda da devletin öncülük etmesi için "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma Kampanyası'nı başlattıklarını açıklamıştı. Açıklamanın ardından Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kampanya katılmak isteyen yardımseverler için Ziraat Bankası,  Ziraat Katılım, Vakıf Bank, Vakıf Katılım ve Halk Bankası IBAN numaraları vermesinin ve 7 aylık maşını bağışlayarak kampanyayı başlatmasının ardından banka hesaplarına yardımseverler tarafından adeta bağış yağdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası liderler, işadamları başta olmak üzere birçok kişiden destek gelmeye başladı. “Biz Bize Yeteriz Türkiyem" Milli Dayanışma Kampanyası’na Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli  5 maaşını, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş 3 maaşını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal  3 maaşını, TBMM Başkanı Mustafa Şentop 5 maaşını, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu TOBB olarak 10 Milyon lira,  İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç İstanbul Ticaret Odası olarak 5 Milyon lira,  Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle TİM olarak 15 Milyon lira, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman 1 maaşını, Türk Telekom CEO'su Ümit Önal 1 maaşını, Yükseköğretim Kurulu  Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK üyeleri birer maaşlarını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 1 maaşını, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal 1 maaşını, Samsun Valisi Osman Kaymak 1 maaşını, Samsun  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir 6 maaşını, Antalya Valisi Münir Karaloğlu 1 maaşını, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu 5 maaşını, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı 1 aylık maaşını bağışladı. En önemli bağışlardan birini de Ahbap gurubunun kurucusu Haluk Levent’ ten geldi. Levent “Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına  30 bin lira bağışladı.

YARIM KAMPANYASINA ÇANAKKALE’ DEN DE DESTEK GELDİ
Erdoğan’ın başlattığı kampanyaya Çanakkale’den de destek geldi. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu rakam belirtmeden kampanyaya ilk destek verenler arasında yer alırken, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan bir aylık maaşını, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz bir aylık maaşını, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım bir aylık maaşını, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel bir aylık maaşını, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar bir aylık maaşını, Çanakkale Savaşları Gelibolu tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir bir aylık maaşını bağışladı. Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı bir maaş kendisi için, bir maaş da ailesi için yardımda bulunurken, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu 10 bin lira bağışta bulunduğunu açıkladı.  AK Parti Belediye Meclis Üyesi Nilgün Gökser ise rakam açıklamadan destek vereceğini ifade etti.

VATANDAŞLAR’ DA 10 TL’LİK SMS MESAJLARI İLE BAĞIŞ YAPTILAR
Holdingler, işadamları, odalar, milletvekilleri, belediye başkanları  “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” Milli Dayanışma kampanyasına IBAM hesaplarına para yatırarak kampanyaya destek olurlarken siyasiler vatandaşlar da SMS ile kampanyaya destek verdi. Korona yazıp 8119’a SMS gönderen vatandaşlar dayanışma kampanyasına her SMS başına 10 TL bağışta bulundular.

Ogün İnal