Corona Virüs nedeni ile alınan tedbirler nedeni ile özellikle günlük yevmiye usulü çalışan kesim başta olmak üzere kapanan işyerlerinde çalışanlar ve geçimlerini seyyar satış yaparak kazananlar zor durumda kaldı.

Corona Virüs salgınının yayılmasını önlemek için alınan kapatma kararı 3 haftasına girerken günlük çalışanlar maddi olarak da zor durumda kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü tarafından başlatılan  ve ana teması vatandaşların zor durumda olan vatandaşlara bu zor günlerde yardım etmesi olan “Askıda Gıda” kampanyası devam ederken, MHP Çanakkale İl eski Başkanı Hakan Pınar’dan zor durumda kalen ve temel gıda maddelerine ihtiyacı olan vatandaşları bu zor günlerde yalnız bırakmamak adına bir yardım başlatma önerisi geldi.

MHP Çanakkale İl eski Başkanı Hakan Pınar Soysal medya hesabından yaptığı paylaşımda MHP’nin Çanakkale’de yaklaşık 26 bin oya sahip olduğunu ve 100 TL’lik yardım kampanya başlatılması durumunda bu orandan yüzde onunun bile destek vermesi neticesinde önemli miktarda yardım toplanacağına dikkat çekti. Toplanan miktar ile yaklaşık 1.300 ailenin temel gıda ihtiyacının karşılanabileceğine dikkat çeken Pınar, yardım kampanyasının oluşması için destek istedi. Pınar sosyal medya hesabındaki paylaşımında  “Sayın İl Başkanım Ali Tuğrul Yıldırım partimizin Çanakkale İl Genelinde yaklaşık 26000 oyu vardır. Hepimizin malumu olduğu üzere ülkemiz çok hassas bir süreçten geçmekte ve ağır bir yükü birlikte sırtlanmak gibi bir sorumluluğu paylaşmak durumundayız. Milli hassasiyet gerektiren tüm konularda olduğu gibi bu durumda da milli birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerini sergilemek bizlerin asli ve vazgeçilmez sorumluluklarımızdandır. Sizden hassaten istirhamım Sayın Valimizin Başkanlığında oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gurubu ile koordinasyon içerisinde bir kampanya başlatmanızdır. Partimiz seçmenlerinin 100 TL’lik bir bağışı ile yüzde10’u bile dikkate alındığında 2600*100:260.000 TL gibi bir rakam ortaya çıkacaktır ki bu bile en azından temel ihtiyaçlar dikkate alındığında 200 TL ortalama alındığında en az 1300 aileye can suyu oluşturacaktır. Valiliğimiz koordinesinde oluşturulacak hesap numarasını basın yayın ya da sosyal medya hesaplarınızdan paylaşmanızı bekliyor, şimdiden yapacağınız hayırlı çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

Altuğ Acer