Çanakkale Merkez’de uzun yıllardır hizmet veren Çanakkale Mandra ve Süt Ürünleri’nin yetkilisi Murat Aşık Covit 19 salgınının ardından sosyal mesafeyi koruyarak, dükkanın içine müşteri kabul etmeden satış yapıyor.

Corona Virüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında birçok dükkan ve işyerinin kepenk kapatmak zorunda kaldığı bir durumda, işletmesini ayakta tutabilmek için dükkan sınırları içine müşteri kabul etmediğini ve kapı girişine çektiği set ile siparişleri kapıda teslim ettiğini belirten Murat Aşık bu şekilde formül bularak krizle mücadele ettiğini söyledi.
Aşık, işyerlerinin kısmi kapanma kararının ardından çarşıda birçok dükkanın kepenk kapatmak zorunda kaldığını belirterek,  “Biz de sosyal mesafe kuralına azami dikkat ederek, ürünlerimizi kapıdan satıyoruz. Dükkanımızın içine müşteri kabul etmiyoruz. Müşterilerimiz de bulduğumuz formülden çok memnun, sosyal mesafeyi korumak önemli. İş hacmimizde ister istemez düşüş oldu.  Müşterilerimizin bazıları da, özellikle 65 yaş üstü olan ve evden çıkamayanlar bizi arıyorlar ve telefonla sipariş veriyorlar, onların isteklerini de teslim ediyoruz. İster istemez herkes gibi biz de ekonomik durumdan olumsuz etkilendik. Bu durumun daha bir ay devam edeceğini düşünüyoruz. Sonrasında devlet , ‘Kapatın’ derse kapatacağız. Biz komple kapatmadığımız için diğerleri kadar etkilenmedik. Ama komple kapatanlar fatura ödemekte zorlanacak. O nedenle elektrik ve su ve doğalgaz ödemeleri ertelenmeli” dedi. 

Mine Tarım