Dünyanın kabusu haline gelen Corona Virüs salgını nedeniyle Çanakkale’de de çeşitli önlemler alınmaya devam ediliyor. Virüsü kapma endişesi yanında, durgunlaşan piyasa koşullarına rağmen ayakta kalmaya direnen esnaf ise çözüm yolları arıyor.

Türkiye genelinde alınan kararla lokanta, kafeterya ve eğlence yerlerinin ardından çok sayıda işyeri kapanırken S.S Küçük Sanayi Sitesi’ndeki son durumu değerlendiren Kooperatif Başkanı Sezai kapanan işyeri olmadığını, işlerin durgunlaşması nedeniyle esnafın elindeki eski iş ve siparişleri yetiştirmeye çalıştığını söyledi. Kahraman zor dönemde esnafın hükümetten beklentisinin kira, elektrik, doğalgaz ve su faturalarının ertelenmesi olduğunu söyledi.

“ESNAF ELİNDEKİ ESKİ İŞLERİ BİTİRMEYE ÇALIŞIYOR, YENİ ALINAN İŞ YOK”
Gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Sezai Kahraman, “Küçük Sanayi Sitesi’nde kapalı işyerimiz yok. Buna rağmen vatandaşlar temastan korktukları için fazla gelmiyor. Esnaf da önceden aldığı siparişleri yetiştirmeye çalışıyor, yeni alınan iş yok. Durgunluk söz konusu. Bir tek otomotiv bölümü daha yoğun çalışıyor. İşten çıkartma yok, mesafe aralığı kuralına dikkat ederek çalışılıyor” dedi. Zor dönemden geçildiğini belirten Sezai Kahraman, “Esnafın beklentisi hükümetten kira, elektrik, su ve doğalgazın ertelenmesidir” dedi.

“Önümüzdeki hafta Küçük Sanayi Sitesi dezenfekte edilecek”
Öte yandan tedbirler kapsamında Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan ile görüştüklerini kaydeden Başkan Kahraman, “ Önümüzdeki hafta sanayi alanı dezenfekte edilecek. Ama kişisel olarak tedbir almak da çok önemli, çünkü birebir bulaşan bir virüs” dedi.

Özel Haber: Mine Tarım