CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman’ın görevden alınmasını ve Adana Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın görevden uzaklaştırılmak istenmesini eleştirerek, “Yalova’nın benzerinin yaşandığı AKP’li Biga Gümüşçay Belediyesinde ise yalnızca yolsuzluk yaptığı tespit edilen hesap işleri müdürü görevden alınıyor. Adalet bu yapılanların neresinde?” diye sordu.

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, hukukun muhalefet ile Saray'ın belediye başkanlarına farklı uygulanmasını gündeme getirdi. Özgür Ceylan, Saray’ın sandıkta kazanamadığı belediye başkanlarını görevden almak için yeni bir yöntem geliştirdiğini ileri sürerek, “31 Martta millî iradeye kafa tutan ve İstanbul seçimlerinin yenilenmesini sağlayan Saray yargısı şimdi de İçişleri Bakanlığı’nın da yardımıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçilmiş belediye başkanlarını hukuksuz bir şekilde görevden alma yolunu izliyor” dedi. Özgür Ceylan, önce Yalova’da, Belediye Başkanı Vefa Salman görevden alındığını belirterek, “Başarılı çalışmalara imza atan Vefa Başkan usulsüzlüğü tespit ediyor ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuyor. Sonuç hırsızı yakalayan görevden alınıyor. Ardından Adana Ceyhan’da çalışmalarıyla fark yaratan Kadir Aydar görevden uzaklaştırılmak isteniyor” dedi.

Adalet bu yapılanların neresinde?
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP’li belediyelere yönelik görevden almaların yaşandığı bir dönemde, iktidar belediyelerine yönelik farklı bir tutum izlendiğini ileri sürdü. Özgür Ceylan, Yalova’da yaşanan olayların benzerinin Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Gümüşçay Beldesi’nde de yaşandığını belirtirken, “Yalova’nın benzerinin yaşandığı AKP’li Biga Gümüşçay Belediyesinde ise yalnızca yolsuzluk yaptığı tespit edilen hesap işleri müdürü görevden alınıyor” dedi. Özgür Ceylan parti ayrımı yapılmaksızın her türlü yolsuzluğun üzerine sonuna kadar gidilmesi gerektiğini ifade ederken, Gümüşçay Beldesinde yaşananların, CHP Belediyelerine yönelik sergilenen tutumdan farklı olduğunu belirterek, “Adalet bu yapılanların neresinde?” diye sordu.
 


Kaynak: Haber Merkezi