Dünyayı etkisi altına alan ve her geçen gün daha da fazla yayılmaya başlayan Corona Virüs vakalarının Türkiye’de görülmesinin ardından bir dizi önlem alınmış ve alınan önlemlerin sıkı bir şekilde uygulanmaya devam etmişti.

Corona Virüsü salgınına karşı alınan tedbirleri de her geçen gün yenileri eklenirken tüm etkinlik, toplantı ve törenler ile seminer, kongre ve fuarların tamamı iptal edildi. Tüm bu gelişmeler yaşanırken Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Ünal Özcan Corona Virüs’ ün yayılmaması için alınan tüm önlemleri desteklediklerini söyledi. Çanakkale Esnaf Odaları Birliği olarak Ticaret Bakanlığına ve Esnaf Odaları üst kuruluşu olan konfederasyonuna tüm sektörleri etkileyecek olan bu gelişme nedeni ile esnafın hemen ödemesi gereken borçlarının 1 yıl ertelenmesi talebini ilettiklerini söyledi.

Özcan açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Tüm Dünya’yı etkisi altına alan yeni tip Corona Virüs  salgını nedeniyle, Devlet’imizin bizler için şu ana kadar almış olduğu tüm önlemleri sonuna kadar destekliyoruz. Yurt dışı giriş, çıkış yasakları, tüm okulların eğitime ara verilmesi, toplu yapılan spor, kültürel ve benzeri etkinliklerin ileri bir tarihe ertelenmesi. Özetle toplu insan sirkülasyonunun olacağı her türlü konuda alınan önlemler lüzum görüldüğünde artarak devam edecektir. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak bağlı bulunduğumuz Ticaret Bakanlığı ve Üst Kuruluşumuz Konfederasyonumuza müracaat ederek, tüm sektörleri ekonomik olarak etkileyecek bu zamanda, Sosyal Güvenlik, Bağ-Kur Primleri, vergiler, elektrik, doğalgaz, su, kredi ödemeleri ve benzeri her türlü ödemelerimizin, ülkemizde alınan bu olağanüstü kararlar sona erinceye kadar, esnaf ve sanatkarlarımız için, en az bir yıl ertelenmesi konusunda başvuru ve girişimlerimiz yapılmıştır.”

Ogün İnal