Hamburg, Almanya’nın gözbebeği konumundaki kentlerden biridir. Berlin’den sonraki en kalabalık şehir olması yönüyle de yerli ve yabancı birçok turistin akınına uğrar.
Kanalları ve köprüleriyle meşhur olan Hamburg, Avrupa’nın en büyük limanına sahip olması yönüyle de dikkat çeker. Bu şehir, kanallarla birbirine bağlıdır. Bunun yanı sıra, Avrupa’nın en çok köprüsü bulunan şehri olarak bilinir. Zengin kültürel birikime sahip olan Hamburg’da sizi canlı bir hayat bekler. Hamburg ismini İmparator Şarlman’ın yaptırdığı “Hammaburg” isimli kalesinden alır. Hamma kelime anlamı olarak, bataklık içindeki tepe, ağaçlık demektir. Burg kelimesi ise kale anlamına gelir. Şehrin ismi de bu iki kelimenin birleşiminden oluşur. Denizcilik alanında da oldukça gelişmiş olan Hamburg, tüm seyahat tutkunlarının merak konusu olmayı başarmıştır. Peki, Hamburg’a nasıl ve ne zaman gidilir? Hamburg uçak bileti fiyatları ne kadar? Hamburg’ta şehir içi ulaşımı nasıldır? Hamburg’da gezilmesi gereken yer nerelerdir? İşte, Hamburg turu planlayanlar için önemli bilgiler…
 
Hamburg’a Nasıl ve Ne Zaman Gidilir?
Türkiye’den Hamburg’a uçuş yapacak misafirler Pegasus Havayolları’yla;  İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve Antalya Havalimanı’ndan Hamburg’a direkt olarak seyahat edebilirler. Farklı şehirlerde oturanlar da İstanbul, Ankara ve Antalya üzerinden aktarmalı olarak uçuş yapabilirler. Hamburg’a gidildiğinde, havaalanından şehir merkezine ulaşım için metro ve tren seçenekleri bulunur. Trenle şehir merkezine gidecek olanlar, S1 trenine binerek Ohlsdorf durağına kadar gidebilir, bu duraktan da U1 hattına aktarma yaparak Farmsen İstasyonu’nda inebilirler. Otobüs seçeneğini kullanacak olan misafirler ise Route 606 numaralı otobüsle Rathausmarkt durağında inmelidir. Daha konforlu ulaşım tercih edenler de taksiyle şehir merkezine gidebilir.

Aralık ve şubat aylarında en soğuk günlerini yaşayan Hamburg, temmuz ve ağustos aylarında en yüksek sıcaklıklara ulaşır.  Ilıman bir iklime sahip olan şehirde mayıs ve eylül ayları gezmeye en uygun aylardır. Hamburg’a gidecek olan seyahat tutkunlarını, planlarını bu doğrultuda yapmalıdır. Hamburg’a seyahati planlayanlar, güncel Hamburg uçak bileti fiyatları hakkında detaylı bilgi için Pegasus’un https://www.flypgs.com/ internet sitesini ziyaret edebilirler.
 
Hamburg’ta Şehir İçi Ulaşımı
Hamburg, şehir içi ulaşım imkânları oldukça gelişmiş bir şehirdir. Bu şehirde rahatlıkla gezebilmek için metro, feribot, otobüs ve banliyö gibi birçok toplu taşıma araçlarını kullanmak mümkün. Rathausmarkt bölgesinden kalkan otobüsler 600 hatta sahiptir. Bu otobüs hattı, şehrin birçok bölgesine gider. Nachtbus olarak bilinen otobüsler ise gece hizmet veren taşıtlardır. Hamburg’da şehrin farklı yerlerine ulaşım sağlayabilmek için U1, U2 ve U3 olmak üzere 3 hattan oluşan metrolar kullanılır. Banliyöler ise 05.00 ila 01.00 saatleri arasında hizmet verir. Uzak bölgelerin banliyö seferleri saat 23.00 itibariyle sonlandığı için gezecek olan kişilerin tur planlarını bu saatler doğrultusunda yapmaları önerilir. Bu taşıtlara ait biletleri istasyonlardan satın almak mümkün. Hamburg’un Elbe nehrini keşfetmek isteyenler 6 farklı limana seferi bulunan feribotları tercih edebilirler. Hamburg’un sokaklarını her ayrıntısına kadar gezmek ve keşfetmek isteyenler de bisiklet kiralayarak gezilerine bisiklet turuyla devam edebilirler.


 
Hamburg’ta Gezilmesi Gereken En Önemli Yerler
Avrupa’nın hem kuzeyinden hem de güneyinden esintiler taşıyan Hamburg, gezi tutkunlarının en çok merak ettiği şehirlerden biridir. İşte, Hamburg’ta gezilmesi gereken en önemli birkaç adres…
1- Hamburg City Hall (Hamburg Belediye Sarayı): Hamburg City Hall, 19. yy’ın sonrasında inşa edilmiştir. Sadece belediye binası değil yerel parlamento olarak da hizmet veren bu bina, Hamburg’un tarihini yansıtan en önemli yapılardan biridir. İçerisinde sergilerin bulunduğu ve konserlerin düzenlendiği belediye sarayı, Hamburg’u keşfetmek isteyenlerin ziyaret ettikleri adreslerin başında yer alıyor.
2- Speicherstadt: Speicherstadt, Hamburg’ta yer alan bir semttir. Bu semtte, bir kanalda kütükler üzerine kurulmuş evler bulunur. Farklı bir yerleşim stiline sahip olması yönüyle dünyaca büyük bir öneme sahiptir. 1883-1927 yıllarında kurulmuştur.
3- Elpphilharmonie: Elpphikharmonie, Elphi olarak da anılan bir konser salonudur. Hamburg’un önemli isimlerinden biri olmayı başaran bu salon, liman manzarasına sahip olması yönüyle turistlerin vazgeçilmezi olmayı başarır.