Corona Virüs salgın tehdidi ile birlikte sağlık, hijyen ve gıda ürünlerinde fahiş fiyatlar görülmeye başladı, ürünlerin fiyatlarının aşırı derece arttırılması üzerine Ticaret Bakanlığı devreye girdi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi odası Yönetim kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu Corona Virüs nedeni il özellikle sağlık hijyen ve gıda maddelerini fahiş fiyatlar ile satanlar hakkında yasal işlemler başlatılacağını söyledi. Semizoğlu açıklamasında şu cümlelere yer verdi: 
“Corona Virüsü endişesi ile sağlık, hijyen ve gıda ürünleri talebinde artış olması üzerine fahiş fiyatlarla satış yapanların tespiti  için Ticaret Bakanlığımız tarafından 81 ilde denetimler başlatılmış ve cezai müeyyideler konulmuştur. Meslek ahlakına, ticarete ve geleneklerimize uymayan bu tür davranışlara üyelerimizin asla tevessül etmeyeceğini biliyoruz.  Ticari ahlak çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren, bu süreci fırsata çevirmeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyor, hayırlı işler diliyorum. Üyelerimizin aynı hassasiyetle;  bu tür davranışlar içinde olan, karaborsaya fırsat veren ve fahiş fiyatlar ile satış yapılan yerler ile ilgili bir gözlemi olduğunda Odamız Genel Sekreterliğine bildirilmelerini ve resmi açıklamalar dışında bir bilgiye itibar etmemelerini önemle rica ediyorum.”
 
Dilvin Altıkardeş