Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş ile Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. arasında girişimcilik ekosistemi ve süreçleri hakkında bilgi ve tecrübe aktarımına yönelik “Mentorluk Hizmet” projesinin imza protokolü gerçekleştirildi. Protokol kapsamında Mentor Teknopark olan Çanakkale Teknopark, Balıkesir Teknopark’ın kuruluş, işleyiş ve kurumsallaşma süreçlerinde destek sağlayacak.
 
Çanakkale Teknopark ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bil, Balıkesir Teknopark Genel Müdürü Dr. Murat Erhan Balcı, Çanakkale Teknopark Proje ve İş Geliştirme Departmanı Kıdemli Uzman Burcu Kayacı ve Balıkesir Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Burcu Aydemir katıldı. “Mentorluk Hizmeti” kapsamında imzalanan protokolde; Çanakkale Teknopark tarafından sağlanacak destek mekanizmaları ile girişimcilik ekosistemi ve süreçleri hakkında bilgi ve tecrübe aktarımı yoluyla Balıkesir Teknopark’ın yenilik odaklı faaliyet yapabilme kapasitesinin arttırılması, ortak akıl beyin fırtınası toplantılarının yapılması, eylem planlarının hazırlanması, girişimcilik ekosistemi ve süreçleri hakkında bilgi ve tecrübe aktarımının sağlanması amaçlanıyor.
 
İş birliği çerçevesinde imzalanan protokolün ardından taraflar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)  Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ı makamında ziyaret etti. Protokolün hayırlı olması temennisinde bulunan ÇOMÜ Rektörü ve Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, ülkemizin refahı ve zenginliği için girişimcilik ekosisteminin önemini vurgulayarak şunları aktardı; “Üniversite olarak girişimciliğe önem veriyoruz. Bu ekosistemin içerisinde dünyayı değiştiren yeni fikirlerin ortaya atılması ve tecrübe paylaşımı çok kıymetli. Bu kapsamda çok büyük ilerleme kaydeden, kurumsallaşma ve uluslararasılaşma bağlamında hızla gelişen, bünyesinde önemli firmalar barındıran ve artık büyük projeleri hayata geçirebilen teknoparkımız bölgemizin gözbebeği haline geldi. Tüm bu hızlı büyüme süreci önemli bir tecrübe ve bilgi birikimine dönüştü. Bu tecrübeyi Güney Marmara bölgemizde kuruluş ve kurumsallaşma süreci yeni başlayan Balıkesir Teknopark’a aktarmak ve tüm süreçlerinde destek olmak bizim için hem bir görev hem de gurur kaynağı. Bölgemize değer katacağına emin olduğumuz Balıkesir Teknopark’a her türlü sürecinde destek olacağız.”
 


Kaynak: Haber Merkezi