Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Müşterioğlu turizm sezonu öncesi Dünyayı tehdit eden Corona Virüsü’nün seyahatlere ve turizme etkisini gazetemize değerlendirdi.

Turizm sektörünün global anlamda son yılların en büyük kriz tehdidi ile karşı karşıya olduğunun altını çizen Başkan Cihan Müşterioğlu, “Corona Virüs’ün yarattığı tehdit ve onun getirdiği irrasyonel korku küresel turizmdeki iki temel sorun olarak beklenirken, Corona Virüs salgınının Avrupa seyahat sektörü için olağanüstü negatif etki yaratmaktadır” dedi. Tedirginliğin bahar ve yaz ayları ile birlikte azalacağını umut ettiğini belirten Müşterioğlu, sürecin normale dönmesini beklediklerini kaydetti.

“Gezi planlarını iptal ediyorlar”
“Grip salgınları koronovirüs kadar yaygın olmasa da düzenli olaylar. Salgının getirdiği irrasyonel korku mantıksız olduğu kadar büyük problem” diyen Müşterioğlu, “Dünya medyalarında sürekli Corona Virüs üzerine etkilenenlerin oranları ve alınan tedbirlere yer verilirken kullanılan görüntüler boş kalan turizm merkezleri ve kaygı içerisinde insan görüntüleri olunca ekranlardan bu haberleri izleyenler tedirgin oluyor ve defansif pozisyon almanın yanı sıra gezi planları var ise planlarını iptal ediyorlar. Uzakdoğu pazarından gelen iptallerin Corona Virüs’ün etkilerinin azalacağı, önümüzdeki bahar ve yaz aylarına paralel olarak tekrar yavaş yavaş normale dönmesini bekliyoruz. Tüm bunların yanı sıra ülkemizde Corona Virüs vakası yaşanmadığı gibi birçok ülke tarafından virüsten etkilenmeyen ülkeler listesinde de ülkemize yer verilmektedir’’ dedi.

Mine Tarım