Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY) Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin Geleneksel Üniforma Giyme Töreni Hasan Mevsuf Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Törene, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Vali Yardımcısı Tahir Şahin, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mustafa Pulluk, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Bolat, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Cemil Agas, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldız, Ezine Devlet Hastanesi Müdürü Hasan Ordu, akademik ve idari personel, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarını sırasıyla, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fehmi Volkan Akyön, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat gerçekleştirdi.

Bu Sadece Bir Meslek Değil, Aynı Zamanda Bir İnsanlık Görevidir
Dr. Öğr. Üyesi Fehmi Volkan Akyön konuşmasında ülkemizin bir afet bölgesi olduğu gerçeğine ve son günlerde yaşadığımız depremlere dikkat çekerek şunları aktardı: “Özellikle son günlerde yaşadığımız depremler AYAY Bölümü’nün öneminin daha çok hatırlanmasına neden olmaktadır. Bu sebeple ÇOMÜ olarak kurucusu olduğumuz AYAY Bölümü pek çok devlet ve vakıf üniversitesinde açılmakta ve mezun vermektedir. 2009 yılında ilk mezunlarını veren ÇOMÜ AYAY Bölümün’den bu güne kadar 683 öğrenci mezun oldu.” Dr. Öğr. Üyesi Akyön forma giyecek 1. sınıf öğrencilerine seslenerek “Üzerinize giyeceğiz formanın hakkını verin, bu sadece bir meslek ya da vatan görevi değil aynı zamanda bir insanlık görevidir” dedi. 

Yaşam Boyu Öğrenimle Kendinizi Donatın
Dekan Prof. Dr. Ahmet Ünver, “Sağlık profesyonellerinin eğitimi insanın kendine, yakınlarına, sevdiklerine dokunduğu için tarih boyunca önemli olmuştur. Bu eğitimin ilerletilmesinin yegâne yolu bilimden ve akıldan geçmektedir. Bu bağlamda ülkemizde sayılı bölümlerden biri olan AYAY Bölümü de fakültemizin en aktif bölümlerinden bir tanesidir” dedi ve forma giyecek öğrencilere seslendi: “Forma giydirmek bir sorumluluk bilinci vermektir. Forma giyen öğrencinin meslek mensubu adayı olması demektir. Meslek mensubu adaylarla omuz omuza vermektir ve bu düşüncelerle bir eğitim hayatı geçirmektir. Sadece burada öğrendiklerinizle değil, yaşam boyu öğrenimle kendinizi donatın.”

Zor Bir Meslek Seçtiniz Ama Birçok İnsanın Yaşayamayacağı Mutlulukları Tadacaksınız
Konuşmasına, “Keşke afetler olmasa sizler başka alanlarda eğitim görseniz ancak afetler ülkemizin ve dünyanın bir gerçeği” diyerek başlayan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, şunları kaydetti “Siz AYAY Bölümü öğrencileri ve mezunları işiniz gereği insanla, hayvanla, çevreyle yani hayatın kendisiyle muhatap olacaksınız. Hayatınız boyunca birçok olay ile karşılaşacaksınız birçok anınız olacak. Size tavsiyem o esnada ortaya çıkabilecek insani, teknik, psikolojik, sağlık sorunları bütün bunları not edin. Bu kazanımlar gelecek nesiller için önemli deneyim ve ipuçları olacaktır. İnsanın temel felsefesinde yaşama saygı ve sevgi vardır. Bu mesleğin gereği yaşamı, canlıları sevmektir. İnsan psikolojisini çok iyi bilmeniz, dayanıklı olmanız gerekiyor. Zor bir meslek seçtiniz ama birçok insanın yaşayamayacağı mutlulukları tadacaksınız. Şimdiden bu alanda kendinizi geliştirin. Okuyun, teknolojiyi kavrayın, dil öğrenin, alanınızla ilgili projeler üretin ve bunları ilgili kurumlara sunun. Sadece üniversite bitirmek için değil başarılı, topluma faydalı bireyler olmak için okuyun. Bizler topluma faydalı bireyler olmanız için elimizden geleni yapmaya hazırız.”
 
Konuşmaların ardından AYAY Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin forma giyme töreni protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Tören müzik dinletisiyle devam etti. Tören sonunda AYAY Bölümü öğrencileri Öğretim Görevlisi Deniz Ünver’in yönetiminde spor gösterisi yaptılar. Öğrencilerin daveti üzerine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat da sahnede spor gösterisine eşlik etti ve spor gösterisinin ardından öğrenciler ile birlikte horon oynadı. Tören, gerçekleştirilen ikram ile sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi