Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi desteğiyle “Yetenek Her Yerde” sloganıyla 10 ayrı ilde düzenlenecek bölgesel kariyer fuarlarının ilki olan Trakya Kariyer Fuarı’nın açılış töreni Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Trakya Üniversiteler Birliği üyesi olan Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversiteleri paydaşlığında organize edilen fuar; 295 kurum ve kuruluşu, 5 üniversiteden on binlerce öğrenciyle bir araya getirdi. 

Bölgenin en büyük ve en geniş katılımlı organizasyonu olma özelliğine sahip Trakya Kariyer Fuarı’nın açılışı, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in şefliğinde bölgenin en büyük senfoni orkestrası Balkan Senfoni Orkestrası’nın açılış konseri ile devam etti. Trakya Üniversitesi ve Trakya Kariyer Fuarı tanıtım filmlerinin izlenmesinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: “Fırsat Kaçtıktan Sonra Telafisi ve Geri Dönüşü Zor Oluyor”
Açılış programının ilk konuşması Trakya Kariyer Fuarı’na ev sahipliği yapan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından yapıldı. Konuşmasında, gelişen dünyanın fırsatlarla dolu olduğunu önemli olanın bu fırsatları yakalamak ve doğru bir şekilde değerlendirmek olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Öğrencilerimiz ve mezunlarımız açısından büyük bir fırsat olarak gördüğümüz bu fuar, öğrencilerimizin kariyerlerinde yeni ufuklar açacağı gibi mezun olduktan sonraki hayatlarına da yön verecektir. ‘Yetenek Her Yerde’ sloganıyla organize edilen ve firma katılımı anlamında, 295 firma ile Türkiye rekorunun kırıldığı fuar, öğrenim hayatlarına devam eden öğrencilerimizin yanı sıra mezun olan öğrencilerimizi kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla bir araya getireceği gibi üniversiteli gençler için niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlayacaktır.” 

Edirne Valisi Ekrem Canalp’ten Öğrencilere Meslek Seçimi Konusunda Üç Öneri
Edirne Valisi Ekrem Canalp ise Trakya Kariyer Fuarı’nda, meslek seçimi yapmak isteyen öğlenciler ile öğrencilere seçenek sunan kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya geldiğini belirtti. Hayata atılacak öğrencilerin üç ana konuya dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen ve bu konuları; geleceği okumak, esnekliğe sahip olmak ve girişimcilik olarak değerlendiren Vali Ekrem Canalp, “Bugün katıldığınız bu fuar sizlere bu konularda rehberlik edecek.” 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay: “Edirne Tarihi Mirasına Yaslanıp Üzerine Yatmamış”
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ise Edirne’nin medeniyetlere beşiklik yapmış bir şehir olduğunu ifade ederek, “Buraya geldiğimde gördüm ki Edirne sadece tarihi mirasına yaslanıp onun üzerine yatmamış. Bugün buna şahit oldum” dedi. Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, 20 yıl önce Türkiye’deki üniversite ve kontenjanların sayısının az olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Salim Atay, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
 
5 Farklı Üniversiteden 15 bin  Üzerinde Ziyaretçi
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri de merkez kampüsünden 3, Biga ve Ezine ilçelerinden ikişer, Çan ve Lapseki ilçelerinden ise birer olmak üzere toplamda 9 otobüs ile fuara katılım gösterdi. 
 


Kaynak: Haber Merkezi