Çanakkale Belediye Tiyatrosu Topluluğu 7 Kocalı Hürmüz’ü tekrar oynadı.
 
Salı akşamı ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde oynanan oyun Çanakkaleliler tarafından büyük ilgi gördü. Daha önce yedi kez oynanmasına rağmen 1200 kişilik salonun sanatseverlerce doldurulması oyuncuları oldukça memnun etti.
 
Oyuncular arasında, doğuma 2 ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen tiyatrodan vaz geçmeyen Merve Altındağ, seyircilerin ilgi odağı oldu. Uzun süredir tiyatro topluluğunda yer alan Merve, “Sanat ruhu böyle bir şey. Arkadaşlarımı sahnede yalnız bırakamazdım. Doğacak çocuğum da şimdiden sahne tozu yuttu. İnşallah o da oyuncu olur” dedi. Konusu oldukça bilinen oyunda, İstanbul Taşkasap'ta yaşayan Hürmüz, değişik mesleklerden altı kişiyle hiçbir yasal yanı olmadan evlenmiştir. Her kocasını haftanın bir günü ağırlamakta, gönüllerini hoş etmekte, onlardan hediyeler almakta ve ekonomik sorunlarını çözmektedir. Ancak, onun gönlü berber eşinin dükkânında gördüğü doktordadır. Bir hastalık uyduran Hürmüz doktoru da evine getirtir. Doktor da ona âşık olur. 7. Koca olarak doktorun peşinde koşan Hürmüz’ün macerası mutlu son ile biter.
 
Oyuncuların üstün performansı ile seyircilerden bolca alkış aldığı oyun, ileriki günlerde değişik il ve ilçelerde de sergilenecek.
 
Dilvin Altıkardeş