Yaklaşık olarak 530 bin 417 nüfusa sahip olan ve Marmara Bölgesi’nde bulunan Çanakkale’nin son yıllarda prim değeri artıyor. Çanakkale, tarihi, doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Türkiye’nin en büyük adaları olan Bozcaada ve Gökçeada’nın bulunduğu şehrin ekonomisi tarıma dayanıyor. Ulaşım imkânlarının fazla olduğu Çanakkale’de, şehir merkezine otobüs ve minibüs gibi toplum taşıma araçlarını kullanarak kolayca varılıyor. Çanakkale’nin ünlü tatil beldesi Bozcaada’ya ulaşım ise Geyikli-Yükyeri iskelesinden sağlanırken, Gökçeada'ya da hem yaz hem de kış aylarında Çanakkale’den ve Kabatepe'den gemi seferleri düzenleniyor.

Çanakkale’nin prim değeri artıyor!
Çanakkale, gayrimenkul sektörünün son yıllarda prim değeri yükselen şehirlerinden. Şehrin prim değerinin yükselmesinin başında 1915 Çanakkale Köprüsü geliyor. “Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü” olarak tanımlanan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanmasıyla beraber, bölgede konut fiyatlarının artması bekleniyor. Peki, gayrimenkul geliştiricilerin ilgi odağındaki bölgede, Çanakkale satılık daire fiyatları ne kadar? Şehirde hangi projeler yer alıyor? İşte Çanakkale konut piyasasına dair merak edilenler…

Çanakkale satılık daire fiyatları ne kadar?
Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, Çanakkale satılık konut piyasasında son bir ayda satılık konut fiyatları yüzde 0.32 artış gösterdi. Çanakkale şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 2.472 TL olurken, geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda Çanakkale satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için 185 bin 409 TL ile 309 bin TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 247 bin 212 TL olarak gösteriliyor.

Çanakkale kiralık daire fiyatları ne kadar?
Yaz aylarında nüfusun artış göstermesiyle beraber bölgede kiralık daire talebi hızlanıyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Çanakkale kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 786 TL ile 1.310 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.048 TL olarak belirtiliyor. 

Çanakkale Biga kiralık daire fiyatları ne kadar?
Zingat.com Bölge Raporu 2018 Eylül ayı verilerine göre, Çanakkale’nin en kalabalık ikinci ilçesi olan Biga kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, en düşük 554 TL, en yüksek 924 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 739 TL olarak gösteriliyor. İlçede kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüşü, bir başka deyişle amortisman süresi 739 TL olarak ölçümleniyor.

Çanakkale’de devam eden projeler neler?
Marmara Bölgesi’nin dikkat çeken şehirlerinden Çanakkale’de tamamlanan, devam eden ve planlanan pek çok proje mevcut. Çanakkale Belediyesi tarafından bölgede yürütülen ve devam eden başlıca projeler ise şöyle; Eski Sanayi Bölgesi Kentsel Yenileme Projesi, Güzelyalı Dardanos Altyapı Projesi, Kent Meydanı Ve Çevresi Düzenleme Kentsel Tasarım Projesi, Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi.