İYİ Parti Çanakkale Merkez İlçe 2’nci Olağan Kongresi Pazar günü Prof.Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Tek listenin yer aldığı kongrede mevcut İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran yeniden seçildi.

Kongrede konuşan İYİ Parti Kurucu Üyesi Rıdvan Uz, “Bu kadar güzide ve kalabalık topluluğun iktidarla kucaklaşacağından eminim. Hepinize teşekkür ediyorum. Tüm ilçe kongrelerimizi yerine getirdik. Bugün son kongremizi, Merkez İlçe Kongremizi yapıyoruz” dedi. CHP İl Kongresi’ne de katıldığı, aynı heyecanın orada olmadığını söyleyen Uz, “ İyiliği beslerseniz, iyilikle kuşatılır toplum. Kötülüğü beslerseniz, kötülükle kuşatılır. Ben bizim hareketimizi çıktığı noktada bir kaşık yoğurda benzetiyorum, bir kaşık yoğurt süte girmekten korkmaz, ama o süte girdiğinde de orayı yoğurda çevirir. Siz de Çanakkale’de İYİ Parti’yi kurmak suretiyle, bir demokrasi güneşi doğma adına bir iş başlattınız.  Işıkların söndürüldüğü süreçleri çok iyi hatırlayın, bu bir başarı hikayesidir. Siz bu milletin umudu oldunuz. Seçimlerde önemli rol oynadık. Toplumun, ‘Asla bu iktidarı sandıkta değiştiremeyeceğiz’ algısını değiştirdiniz. Ülkeyi uçurumun kenarından demokrasinin eşiğine çektiniz. O yüzden ne yaptığımızı, neyi başardığımızı asla unutmamamız gerekiyor. Meral Akşenir’i de Cumhurbaşkanı yapmayı da başaracağız inşallah” dedi.

Güven tazeleyen İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran ise, “ Çanakkale’mize hayırlı olsun, amacımız partimizi en yüksek seviyelere çıkartmaktır. Bu yüzden büyük bir ekip kurarak bu yola çıktık, inşallah en güzeli olacak” diye konuştu.

Mine Tarım