Hamidiye Tabyalarındaki kafeteryalar ihaleye çıkıyor
Kent merkezinde hem tarihi atmosferi, boğazın kıyısındaki yeşil alanı, müzeleri, yürüyüş ve çocuk alanları ile kısa sürede önemli bir cazibe merkezi haline gelen Anadolu Hamidiye Tabyalarında bulunan kafeteryaları kiraya vermek için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü tarafından ihale düzenleniyor.
Resmi Gazete’de yer alan ilana göre DÖSİMM, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na bağlı Çanakkale’deki Anadolu Hamidiye Tabyaları içerisinde bulunan üç kafeterya, 9 yıllığına kiraya verecek. İhale 27 Haziran Perşembe günü saat 11.00’de düzenlenecek.  Pazarlık usulü ile yapılacak ihalenin açılış bedeli ise 40 Bin TL olarak belirlendi.
 II. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan tarihi Anadolu Hamidiye Tabyaları, yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından binlerce kişiye kapılarını aralamış, çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapmıştı.
Son olarak binlerce kişinin katılımı ile Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Öğrenme Şenlikleri’nde olduğu gibi, Hamidiye Tabyaları hem tarihi atmosferi, boğazın kıyısındaki yeşil alanı, müzeleri, yürüyüş ve çocuk alanları ile kısa sürede önemli bir cazibe merkezi haline geldi.
İçerisinde bulunan 3 kafeteryanın ne zaman tam kapasite hizmet vereceği kentlilerin merak konusu haline gelmişti. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’na bağlı, Anadolu Hamidiye Tabyaları (Çanakkale) içerisinde bulunan kafeteryaların kiralanması işi ihalesi 27 Haziran’da yapılacak.
İhale, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nda pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. 9 yıllığına kiralanacak olan kafeteryaların ihale açılış bedeli ise 40 Bin TL olarak belirlendi.

Dilek Akşen