Türkiye genelinde çiftçilere 2020 mazot ve gübre destek ödemeleri yapılmaya başladı. Çiftçilere tarımsal destek ödemeleri dün başladı. 2 milyar 674 milyonluk liralık destekten 1.4 milyon kişi faydalanacak.
 
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli merakla beklenen mazot ve gübre, hububat, süt, kırsal kalkınma ve lisanslı depoculuk desteklerini açıkladı. 58 il için 21 Şubat tarihinde ödeme destekleri başladı. 23 il ise pamuk üretimi ile ilgili süreç devam ettiği için destek ödemelerini 15 Mart 2020’den sonra alacak.
Konu ile ilgili görüş aldığımız Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, “Türkiye genelinde mazot ve gübre destek ödemeleri yapılmaya başladı. 23 ile ödeme yapılacağı ile ilgili bilgi henüz ulaşmadı. Çanakkale de bu 23 il arasında yer alıyor. 23 ilde pamuk üretimi yapıldığı ve pamuk üretimi ile ilgili süreç devam ettiği için planlama dahilinde Çanakkale için mazot ve gübre destek ödemelerinin 15 Mart 2020’de yapılması öngörülüyor. Diğer iller beklemesin diye onların ödemesine başlandı” ifadelerini kullandı.

Mine Tarım