Çanakkale Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2019-1-TR01-KA102-070978 numaralı “Mutfakta Sanat Otelde Hizmet” Erasmus+ Projesi kapsamında Çekya’nın Prag şehrine gidiyor. 

‘Yiyecek-İçecek Hizmetleri’, ‘Mutfak Dalı ve Konaklama Seyahat Hizmetleri’ ve ‘Ön büro-Kat Hizmetleri’ dallarında eğitim gören 8+8 öğrenci ve 2+2 refakatçi öğretmen, 23 Şubat-04 Nisan tarihleri arasında iki grup halinde staj faaliyetlerini tamamlayacaklar.
Çanakkale Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Fırat’a Okul Müdürü Hamdi Taşkın tarafından Proje hakkında bilgi verildi.

?Çanakkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Fırat, öğrencilere ve refakatçı öğretmenlere Projenin okul ve il açısından öneminden bahsetti. Öğrenci ve öğretmenlerine yurtdışındaki stajda karşılaşılabilecek durumlardan ve nelere dikkat etmeleri 
konusunda bilgi verdi. Yurt dışında ülkemizi temsil ettiklerini unutmamalarını tembihleyerek, başarılar diledi.

Bu proje sayesinde öğrencilerin, mesleki gelişiminin yanı sıra yabancı dil ve sosyo-kültürel alanda gelişimleri amaçlandı.

“Mutfakta Sanat Otelde Hizmet” isimli, Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği olan projenin finansmanı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından sağlanmaktadır.


Kaynak: Haber Merkezi