Doğalgaz faturaları yüksek gelen vatandaşlar AKSA Çanakkale Doğalgaz Dağıtım A.Ş önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Yüksek rakamlara itiraz eden vatandaşlar dilekçe verdi.

Doğalgaz kullanımının temel bir gereksinim olduğunu, buna karşılık faturaların her geçen gün zamlandığını ifade eden vatandaşlar abone numaralarını belirterek, itiraz dilekçesi verdiklerini ve sürecin takipçisi olduklarını ifade ettiler. 

Vatandaşları temsilen konuşan Tarık Tunçaslan, “Ekonomik krizin, geçim derdinin emekçiler üzerinde ki baskısını ve nasıl katlanılmaz bir hal aldığını biliyorsunuz. Güne ekonomik sıkıntılarından dolay intihar haberleri başlamak bizlerin canını ne kadar sıktığını ve üzdüğünün farkındayız. Ülkedeki ekonomik koşullar bu haldeyken bir tarafta faturalar ve ekonomik krizle darboğaz geçinmeye çalışan halk, bir tarafta ise ekonomik krizde kar açıklayan enerji ve dağıtım şirketleri. Ekonomik krizlerin büyük yaptırımlarına en önce halkımız maruz kalıyor. Doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlarla beraber gelen faturaların durumu ortada. Krizi halk sırtlanıyor, karını ve rahatlığını patronlar sırtlıyor. 2020 emekçiler için çok daha ağır koşullarda başladı. Emekçilerin alım gücünün hızla düştüğü ülkemizde art arda gerçekleşen zamlar, yurttaşların temel ihtiyaçlarını kısarak faturaları ödeme yoluna gitmesine yol açıyor. Bizler burada halkımızı fahiş fatura bedellerini kabul etmemeye çağırdık. Dilekçelerimiz ve faturalarımızla içeriye itiraz dilekçelerimizi bildirecek ve sonrasında bu sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Hasan Sami Er