Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ezine Meslek Yüksekokulu ile Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında öğretim, akademik araştırma ile ARGE ve inovasyon alanlarında akademik işbirliği sağlanmasına yönelik protokol imzalandı.

ÇOMÜ Teknopark Yerleşkesinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Dr. Erkan Bil, Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok ile Yönetim Kurulu Üyesi Celil Sezgin ve Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen katıldı.
Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulu arasında eğitim, öğretim, akademik araştırma ile ARGE ve inovasyon alanlarında işbirliği oluşturmak, güçlendirmek ve sürdürülebilir hale getirmeyi sağlayacak protokol sayesinde Ezine Gıda OSB'nin ve bünyesindeki firmaların ihtiyaç duyacakları analiz, fizibilite çalışmaları, kümeleme ve mentorlük çalışmaları gibi faaliyetlerde ÇOMÜ Ezine MYO’nun teknik ve akademik bilgi birikimi, uzmanlık alanları ve tecrübelerinden yararlanılacak. Ezine Meslek Yüksekokulu bölüm başkanları kurulunun da katkılarıyla şekillenen protokol sayesinde öğrencilere staj ve bitirme projelerini OSB'de yürütebilme ve 3+1 işyeri uygulama eğitimlerini sektörde gerçekleştirme fırsatları sunulmuş olacak. Dolayısıyla Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulu'nda önlisans eğitimini başarıyla tamamlamış olan mezunlarıma daha öncesinde staj ve 3+1 işyeri uygulama eğitimlerini tamamlamış oldukları Ezine Gıda OSB bünyesindeki firmalarda istihdam sağlanacak.

 
 


Kaynak: Haber Merkezi