Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Aydeğer savaş batıkları konusunda zenginliğe sahip olan Çanakkale’de batık turizminin hayal olmadığının altını çizdi.
Batık turizminin Çanakkale’ye çok önemli bir vizyon katacağını ifade eden Armağan Aydeğer, savaş batıkları konusunda büyük potansiyele sahip Çanakkale Boğazı’nın avantajlarını kullanamayan ve o nedenle yüzlerce turistin Antalya gibi başka şehirlere gitmek durumunda kaldığı Çanakkale’de son yıllarda yapılan çalışmalar ile batık turizminin önem kazandığını vurguladı.

“Dalış için gelen biri minimum üç gün kalmak zorunda”
Aydeğer, “Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığının şehrimiz açısından açmış olduğu vizyondan dolayı tüm turizmciler olarak teşekkür ediyoruz. Batık Turizmi Çanakkale turizminde çok önemli bir vizyon yaratacak. Bu çerçevede batık turizmi bir hayalden çıkıyor ve Gelibolu Sualtı Parkı Mayıs 2020’de Majestic dalışında start alacak ondan sonra da dalış turizmi artık bir ürün olarak şehrimizin haricinde bir çok uluslararası acentalar tarafından belirlenmiş olacak. Dalış için gelen biri minimum 3 gün kalmak zorunda. Çünkü bir gün dalıştan önce, bir gün dalıştan sonra kalmak sorunda. Yani bu şehre dalış için gelen bir kişi belki de bir hafta konaklayacak. Ekonomik olarak da harcaması yüksek olan bir turist potansiyeli olacak. Alan Başkanlığı’nın kaleleri de müzeye çevirmesi  turizm açısından önemli, çünkü artık Gelibolu Yarımadası’nı bir günde gezmek mümkün değil.  Bu da Çanakkale turizmi için önemli. Yine Arıburnu tematik yürüyüş parkuru tamamlandı.  6,5 kilometrelik alanda savaş alanının içerisinde yürüyorsunuz. Bu da Çanakkale turizmi artı alternatif turizm açısından çok önemli” dedi. 

Altuğ Acer