2014-2019 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis üyeliği yapan, Çanakkale Mimarlar Odası yöneticilerinden, Mimar Mustafa Kurt geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.
Kurt Çanakkale Belediyesi önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.  Törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye personeli ile Kurt’un ailesi ve yakınları katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Başkan Gökhan, “Onu burada uğurlamak için toplandık. İyi bir insanı kaybettik. Nereden biliyorsunuz derseniz onunla 5 yıl belediye meclis üyesiydi beraber çalıştık. Mimar idi kendisi gerçekten görev yaptığı sürece Çanakkale için hep mimarlığın gerekliğini öne sürdü. Bazen bize de karşı durdu. Aynı siyasi parti olmamıza rağmen bu kentin mimarisini koruyup kollamak için mücadele etti. Ranta kurban etmedi. Onun için iyi bir insan diyorum. Hemşerimi kaybettim, özellikle Karıncalı kardeşimi kaybettim. Mustafa kardeşim tabii ki taktiri ilahi yaşın kaç olduğu önemli değil. Yeter ki Allah’ın vermiş olduğu süreyi kabul etmek durumundayız. Onun da süresi bukadarmış. Ailesine bu konuda sabırlar diliyorum. Onlara baş sağlığı diliyorum. Allah sabrını verir ama şu teselli edebilir az önce dediğim gibi iyi bir insandı kendisiyle gurur duyabilirler. Bulundukları her ortamda ben Mustafa’nın eşiyim, ben Mustafa’nın çocuğuyum diye iftiharla anlatabilirler. O bakımdan önemli. Tanımayanlar için kardeşimizin bir özgeçmişinden sizlere hatırlatmalarda bulunayım. 1969 Bayramiç Karıncalı köyünde doğumlu öğretmen lisesi mezunu daha sonra da Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünü bitiriyor. Bir oğlu var. Mimarlar Odası Yönetiminde bulundu. 2014-2019 döneminde Çanakkale Belediye Meclisinde birlikte görev yaptık. Dolayısıyla burada görüyorum mimar arkadaşlar var. İnşaatçılar, siyasiler, çalışma arkadaşı var. O bakımdan hepinizin başı sağ olsun. Bu tür törenlerde konuşmak kolay değildir. Ben içten duygularımı ifade ediyorum. Gerçekten onun için çok üzgünüm iyi bir insanı tanımış olmaktan da mutluyum. Sonuç itibariyle bir hatıra olarak belliğimizde iyi bir insan olarak kaldı. Hatta en son tesadüfen kongre süreçlerinde berberdik. İyi ki görmüşüm iyi ki rastlamışım. Tabii kolay değil çok zor olduğunu biliyorum. Ani bir ölüm oldu onunda biraz şoku var ama dedik ya zaman her şeyin ilacı süreç içerisinde iyi hatıralar olacak ve tekrar hepinize baş sağlığı dileklerinde bulunuyoruz” dedi.
Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından Kurt, okunan dualar ile uğurlandı. Kurt’un cenazesi Bayramiç Menderes Mahallesinden ikindi vaktinde defnedildi. İşte Çanakkale Gazetesi olarak merhuma rahmet, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Altuğ Acer