Çanakkale Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Ekonomik Statü Daire Başkanlığının 2018-2023 yıllarını kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planının 3. 100 günlük Cumhurbaşkanlığı İcraat Programında Kadınlara Yönelik Finansal Okuryazarlık Eğitimlerinin yaygınlaşması eylemi kapsamında ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde “Finansal Okuryazarlık ve Kadının Ekonomik Güçlenmesi” konulu bir panel gerçekleştirildi.

12 Haziran 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilen panele TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Emel Torun, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü, KOSGEB, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) temsilcileri konuşmacı olarak katıldı.
Panelde Komite Başkan Yardımcısı Emel Torun panelde, TOBB Çanakkale İl Kadın Girişimciler İcra Komitesinin kuruluş amacı, yaptığı faaliyetler, kadınlara hangi konularda yardımda bulunulabileceği, iş kurmadan önce yapılacak araştırmalar, Kadın Girişimci olarak alınacak eğitimler hakkında bilgi vererek, “Çanakkale, Biga ve Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odaları girişimcilerimize gereksinim duyulabilecekleri iş ve finansal konuları başta olmak üzere da her türlü eğitim ve destek verilmektedir. Ev ekonomisini başarı ile yöneten kadınlarımız,  bizlerin destekleri sonucunda ihtiyaç duyduğu desteklerle her türlü işin altından kalkabilir. Kadınlar girişimcilikte bulunduğu zaman Ülke ekonomisine yüzde30 katkı sağlıyor. Bu oranı arttırarak başarılı Girişimci Kadınlarımızı ekonomimize kazandırmalıyız.” diyerek tüm kadınlara başarılar diledi. Panel katılımcılara sertifika verilmesiyle sona erdi.
Haber Merkezi