“Yakarsa kombiyi zenginler yakar”
2020 yılı Ocak ayını doğalgaz, elektrik ve suya gelen zamlarla karşılayan vatandaşlar, Şubat ayında faturaların gelmesiyle şok yaşadı.

Ortalama 700 TL civarı gelen doğalgaz faturaları yüzünden zorlanan vatandaşlar tepkilerini sosyal medyada fatura dekontlarını paylaşarak duyurdu. Kullanıcılar bir ayda elektrik, su ve doğalgaz ödemesinin 1000 lira civarında tuttuğunu belirterek, nasıl ödeyeceklerini kara kara düşündüklerini söylediler. Bazı vatandaşlar çözümü soba yakmakta, bazıları ise komple kombiyi kapatıp, cihazı da satmakta buldu. Bu devirde kombi yakmanın zenginlik göstergesi olduğunu vurgulayan kullanıcılar, “Yakarsa kombiyi zenginler yakar” şeklinde mizahi yaklaşımda da bulundular.

Kullanıcılardan biri, “Doğalgaz faturasının az gelmesi olayını çözdüm. Bu ayki faturayı ödemeyeceğim. Kessinler, önümüzdeki ay fatura gelmez. 645 lira fatura mı olur?” derken, diğeri, “ Türk elektriği kullanabilecek Dünyalı tanımıyorum” dedi.  Başka bir kullanıcı, “Ankara pavyonlarında bu kadar fatura gelmez” diye tepki gösterirken, biri ise, “Petek üstünde kuzu mu çevirdik?” diye sordu.

Mine Tarım