Üyelerinin sektörlerindeki son gelişmeleri takip etmeleri ve sektör temsilcileri ile bir araya gelerek işbirliği kurmaları amacıyla hareket eden Çanakkale Ticaret Borsası, bu kez üyelerini tarihinde Fuar İzmir’de düzenlenen 15.AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na götürdü.
 
Türkiye’nin dört biryanından katılımın sağlandığı fuara Çanakkale Ticaret Borsası üyeleri de büyük ilgi gösterdi. Stantları ziyaret ederek incelemelerde bulunan Borsa Üyeleri, Ticaret Borsası üyelerinden Çanakkale İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Süha Tarımın Taşkap çiftliğinin açmış olduğu stantları ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular. İlk üç gününde, 296 bin 511 kişinin ziyaret ettiği, bugüne kadar 680 milyon dolarlık iş hacminin gerçekleştiği fuarda ayrıca 2020 Traktör Lansmanı, Ağır Abiler Yarışıyor ve Genç Çiftçiler Yarışıyor yarışmaları, Tarım Makineleri İnovasyon Sunumu ve Traktörle Penaltı yarışması; paneller, seminerler ve etkinlikler yer aldı.
 
Fuara katılımı ile ilgili bilgi veren Borsa Başkanı S.Kaya Üzen “Üyelerimizin; tarım ve hayvancılık sektörlerinde yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeleri, gelişen teknolojinin sektörde meydana getirdiği yenilikleri yerinde incelemeleri amacıyla fuara farklı sektörlerden 50 üyemiz ile katılım sağladık. Fuarda ayrıca yurtdışından önemli üreticiler, tarım ve hayvancılık firmaları, yerli ve yabancı traktör üreticileri başta olmak üzere tüm sektör temsilcileri ve çiftçiler yer aldı. Ziyarette yeni tarım teknolojilerini yakından görme şansını yakalayan ve bizlerle birlikte organizasyonumuza katılan tüm üyelerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi