Çanakkale’nin köyü Akçapınar’da yaşayanların bir araya gelerek geçtiğimiz Ocak ayında oluşturduğu Akçapınarlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri dayanışma gecesinde buluştu.

Kurulmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen kısa sürede büyüyen dernek, 100’ü aşkın aktif üyeye ulaştı. Bir yıl içinde birden çok etkinlik de gerçekleştiren Dernek önceki gece ise düzenlediği Dayanışma yemeği ile Akçapınarlıları yeniden bir araya getirdi.

Dayanışma gecesinin açılış konuşmasını yapan Akçapınarlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Gürel, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “Derneğimiz 2019 Ocak ayında kuruldu. Akçapınar ve civar köyler olan Akçeşme, Cilve, Kemerdere ve Ovacık köyleri ile birlikte iç içe köylerimizden oluşuyor. Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Ancak taşımalı eğitim ile beraber nüfusun şehir ilçe ve beldelere göç etmesine neden oldu. Geride bıraktığımız bir yılda yaklaşık olarak 100 aktif üyemiz var. Yaptığımız etkinlikler kapsamında, geçtiğimiz yıl belki de Türkiye’de bir ilk olarak Prof. Dr. Türker Savaş ve Ziraat Mühendisi İrfan Mutluay’ın katılımı ile bir dayanışma derneği olarak ‘Değişen İkilimi Tarıma etkileri’ panelini gerçekleştirdik. İlk dayanışma gecemizi yerel seçimler öncesi gerçekleştirdik ve yine 150’ye yakın Akçapınarlı katıldı. Geçtiğimiz yıl 23 Nisanda Akçapınar Köyünde gerçekleştirdiğimiz program ile Akçapınar köyümüze çivi çakan eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı olmak üzere hizmet verenlere plaket verdik. 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı kapsamında ise Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’ın katkısı ile şehitlik gezisi düzenledik. Bu programa da yaklaşık 1500 Akçapınarlı hemşehrimiz katıldı. Gelecek bir yıl içinde de birçok etkinlik yapmayı planlıyor ve Akçapınarlıları bir araya getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Akçapınarlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Gürel’in konuşmasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanvekili İrfan Mutluay ise, “Ben bugün kendimi, evimdeymiş gibi hissediyorum.  Benim Kayınpederi uzun yıllar Kumkale’de tarım işletmeciliği yapmıştı. Bu nedenle Akçapınar köyünde çok yakın dostları vardı. Bu anlamda ben de bir nevi Akçapınar damadı sayılırım. Onun için kendimi evimdeymiş gibi hissediyorum. Bunun dışında da köy hizmetlerinde ve İl Özel İdarede görev yaptım. Ayrıca Akçapınar ve Kemerdere Kapalı Sulama Sisteminin Kontrol mühendisi olarak görev yaptım.  Bu anlamda çok önemli dostluklar elde ettim Bu dostlarımın bazıları ile burada bulunmaktan dolayı da çok mutlu oldum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından geceye katılan Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay ve Üyeler, Akçapınar Köyüne hizmetleri bulunanlara teşekkür plaketi verdiler. Yapılan töreninin ardından gerçekleştirilen müzik eğlencesinin ardından program sona erdi.  

Altuğ Acer