Yıl boyunca açılan tüm kurs ve etkinliklerin aynı anda sergilendiği Öğrenme Şenliklerinin ilk gününde Vali Orhan Tavlı tüm stantları tek tek ziyaret etti. Çanakkale'de Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, Öğrenme Şenlikleri kapsamında Çanakkale Türküsünü işaret diliyle seslendirerek Vali Tavlı’yı karşıladı.
Çanakkale Boğazı'nın güvenliğinin sağlanması için 1892 yılında 2'nci Abdülhamid tarafından yaptırılan Anadolu Hamidiye Tabyası, restorasyonun ardından hem kent tarihinde yeni bir soluk alanı oldu hem de kültürel ve sosyal etkinliklere, tarihin ışığını tutarak ev sahipliği yaptı.

2019 yılında, mesleki ve teknik eğitimde 277 kurs, 5746 kursiyer, 570 farklı kurs, 11 bin 882 diğer kursiyer ve toplam 847 kurs ve 17 bin 628 kursiyer sayısına ulaşan Halk Eğitim Merkezi Öğrenme Şenlikleri açılışı, Hamidiye Tabyalarında, tarihin soluğunda gerçekleştirildi. Başta Vali Orhan Tavlı olmak üzere, Çanakkale Belediye Başkanvekili Umut Karagöz, Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yasemin        Şenol ile birlikte çok sayıda daire ve kurum müdürü katıldı.
Seramikten, resim kurslarına, halk oyunlarından, Hacivat ve Karagöz gösterisine kadar onlarca farklı stantın açıldığı şenlikte Halk Eğitim Merkezi bir yıllık faaliyetlerini kentlilere sunmuş oldu.  Öğrenme Şenlikleri’nde birçok sanatsal, kültürel ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler gerçekleştirildi.  İki gün süren şenliklerde işaret dili korosu, atölyeler,  mehter gösterisi, sanat sergileri,  yabancılar korosu, spor aktiviteleri, müzik dinletileri, halk oyunu gösterileri,  geleneksel Türk kadın kıyafetleri sergisi yer aldı.
Öğrenme Şenliklerinin ilk gününde Vali Orhan Tavlı tüm stantları tek tek ziyaret etti. , Şenlikler kapsamında Çanakkale Türküsünü işaret diliyle seslendirerek Vali Tavlı’yı karşıladı.

“HEDEF İL NÜFUSUMUZUN YÜZDE 10’UNU HALK EĞİTİM FAALİYETLERİ İLE BULUŞTURMAK”
 İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, “Öğrenme Şenliği, hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendirerek eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünüdür. Öğrenme Şenliği, bireylerde kendini geliştirmek konusunda merak ve istek uyandırarak, öğrenmenin eğlenceli, kişiyi rehabilite eden yönünün keşfedilmesi ve bireylerin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Hayat boyu öğrenme farklı zamanlarda ve farklı yerlerde esnek, çeşitli ve kullanılabilir, yaşam boyu sürdürülebilecek olan öğrenme olarak tanımlanabilir. Birey hangi yaşta olursa olsun, eğitim seviyesi ne olursa olsun hayat boyu öğrenmenin bir parçasıdır. Yetişkin öğreniminin kutlanması yeni bir kavram değildir. Öğrenme Şenlikleri, dünyanın çeşitli yerlerinde yıllardır başarılı ile uygulanmakta olan ve hayat boyu öğrenme sürecine katkı sağlayan faaliyetlerdir.  Çanakkale Halk Eğitim Merkezimiz, bu bilinçle hareket eden, hedeflerini belirleyen bir kurum olarak 2019 yılında, mesleki ve teknik eğitimde 277 kurs, 5746 kursiyer, 570 farklı kurs, 11 bin 882 diğer kursiyer ve toplam 847 kurs ve 17 bin 628 kursiyer sayısına ulaşmıştır. Yılsonuna kadar hedefimiz il nüfusumuzun yüzde 10’unu Halk Eğitim faaliyetleri ile buluşturmaktır. Bu kapsamda halk eğitimi faaliyetlerinin tanıtılması, faaliyetler sonucunda oluşturulan eserlerin tanıtılması amacıyla yapmış olduğumu sergiye hepiniz hoş geldiniz” diye konuştu.

Dilek Akşen