Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde muayene olmak ve tedavi olmak için Çanakkale’nin ilçelerinden gelen vatandaşlar hafta başı Çanakkale Bölge İdare Mahkemesinin kararı ile karşılaştılar. Bölge İdare Mahkemesi’nin kararına göre, ilçe minibüsleri hafta başından itibaren Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önüne kadar ilçe otobüsleri ile gidemeyecek.
 Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde muayene ya da tedavi olmak için ilçelerden, ilçe minibüsleri ile gelen vatandaşlar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Önünde bulunan İlçe Minibüsleri Aktarma Durağı’nda inerek kendilerini Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne götürecek Şehiriçi Halk otobüslerine binerek aktarma yapıyorlar. Hafta başında başlayan uygulama ilçelerden devlet hastanesine gidecek olan yolcuların tepkisine neden oluyor.  Vatandaşlar, “Uygulama zaman kaybıdır, direkt devlet hastanesine sefer istiyoruz, bu resmen işkencedir” dediler.

Kooperatif tedbir aldı
Bölge İdare Mahkemesinin kararı ile hafta başı başlatılan uygulama ile ilgili S.S. 18 No’lu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi yönetimi de önlem aldı.  Çanakkale Devlet Hastanesine gitmek için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Önünde bulunan “ İlçe Minibüsleri Aktarma Durağı’nda inerek aktarma yapan ilçe vatandaşlarının mağduriyetlerinin önlenmesi ve bekleme süresinin en kısa süreye indirilmesi için iki şehiriçi minibüsünü hazır bekleten Kooperatif yönetimi ayrıca devlet hastanesinin seferlerinin aksamaması için yönetimden her gün iki üyeyi yolculara yardımcı olması için görevlendirdi. Uygulamanın ilk günlerinde aktarma durağında ilçe yolcuları beklemeden devlet hastanesine aktarma yaparken ilçeden gelen yolcular uygulamaya isyan etti.

“Yaşlı hastalar için çok zor”
Biga’dan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine gelen Zuhal Ilgaz, “Hiç iyi bir uygulama değil, ilçelerden gelen ve hastanede muayene ya da tedavi olacak olan yaşlı hastalar için daha zor. Biz ilçelerden Çanakkale’ ye gelen vatandaşlar olarak uygulamanın kaldırılarak eski sisteme ilçe otobüsleri ile direk devlet hastanesine gidilmesini istiyoruz” dedi.

“Zaman kaybı”
Biga’dan gelen bayan bir yolcu ise, “İlçeden Çanakkale devlet hastanesine tedavi olmaya geliyoruz, yeni uygulama gereğince bu aktarma durağında inmek zorunda kalıyoruz ve bu zaman kaybı. Bu durakta in tekrar Şehiriçi minibüsüne bin bu durakta bekle zaman kaybı” diye konuştu.

“75 yaşımdayım, bu resmen işkence”
Çardak’tan gelen Fatma Semerciler de,“Bu resmen işkence ben 75 yaşındayım, bu uygulama bu durakta inerek şehiriçi minibüsüne binmek bana işkence, ben yaşlıyım üstelik kalp hastasıyım, ben her gelişimde nasıl inip bekleyip tekrar hastaneye gitmek için Şehiriçi minibüsüne bineceğim? Valla bu işkence. Bu kararı çıkmasını sağlayanlar bizim bu aktarma ile nasıl gideceğimizi düşünmüyorlar, hasta insanları düşünmüyorlar. Müslüman müslüman’ a bu eziyeti yapmaz” dedi.

Özel Haber: Ogün İnal