Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB MEYBEM işbirliğinde Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenledi.
 
ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde TOBB MEYBEM tarafından gerçekleştirilen Sorumlu Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik sınavlarına toplam 58 aday katıldı. Adaylar teorik ve pratik olarak gerçekleştirilen sınavlarda iş güvenliği ve emlak sektörüne yönelik bilgi ve becerilerini ortaya koydu.
 
Genel Sekreter Sema Sandal, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda düzenlenen Mesleki Yeterlilik sınavları hakkında yaptığı açıklamada; “ T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından bugün itibariyle 143 meslek ’de Ulusal Yeterlilik hazırlanarak zorunluk kapsamında. Mesleki Yeterlilik sınavlarının açılabilmesi için belirli sayıda başvuru olması gerekiyor. Odamızca, farklı adayların aynı meslek grubu için yaptığı başvuruları toplayarak yeterli sayı oluştuğunda sınavların Çanakkale’de açılmasını sağlıyoruz. Böylelikle adaylar farklı şehirlere giderek ekstra maliyetlerin altına girmemiş oluyor. Diğer yandan düzenlenen Mesleki Yeterlilik sınavlarında ilk haklarında başarılı olamayıp telafiye kalan adayları takip ediyor ve kendilerini telafi sınavlarına davet ediyoruz. Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 sınavlarını TOBB MEYBEM işbirliği ile büyük bir katılımla gerçekleştirdik. Mesleki Yeterlilik mevzuatı ve başvuru süreçleri hakkında adaylar Odamızı arayarak ilgili birimden detaylı olarak bilgi alabilir” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi