Çanakkaleli sporculardan İrem Dinç, Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’na Türkiye ikincisi, Doğan Biçici ise Türkiye üçüncüsü oldu.
 
Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2020 yılı Faaliyet Programında yer alan ve 18-23 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’na 72 ilden 2350 sporcu katılarak kıyasıya mücadele etti.
 
İlk defa gençler kategorisinde yarışan milli sporcu İrem Dinç 42 kg'da çoğu maçlarını nakavt olmak kaydıyla beş maç alarak finale yükseldi. Final maçında sıkletinde çok tecrübeli ve güçlü olan rakibiyle final maçına çıktı. Çanakkale’nin başarılı sporcusu İrem ortaya koyduğu mükemmel maçlarla izleyenleri adeta büyüledi. İlk raunda puan üstünlüğünü sağlayan rakibine ikinci raundun sonlarına doğru yedi fark atan İrem Dinç, üçüncü raunda avantajlı girdi. Sonuna kadar önde götürdüğü mücadelede son saniyede rakibinin bir puan öne geçmesiyle maç son buldu. Sporcu İrem Dinç, Türkiye ikincisi olarak Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından 01-05 Şubat 2020 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Turkish Open Taekwondo Şampiyonasına Türkiye Taekwondo milli takımı adına yarışmaya hakkını kazandı.
 
Ayrıca şampiyonaya 78 kg'da katılan Milli sporcu Doğan Biçici üç maçını nakavt olmak kaydıyla dört maç alarak yarı final maçında İzmirli rakibine yenilerek Türkiye üçüncüsü oldu ve İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Taekwondo Şampiyonası’na katılacak. Çok hırslı ve gayretli maçlar ortaya koyan Doğan Biçici yapılacak olan bu şampiyonada ülkemizi ve Çanakkale'yi temsil edecek.
 
Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi, Milli Takım ve Anafartalar Spor Kulübü Antrenörü Hasan Altunışık, “Sporcularım İrem Dinç ve Doğan Biçici almış olduğu bu büyük başarı, sporcularımızı 01-05 Şubat 2020 tarihleri arasında Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Taekwondo Şampiyonasına katılacaklar. Almış oldukları bu başarı yapılacak olan Uluslararası şampiyona öncesi büyük bir moral olmuştur. Anafartalar spor kulübünün Milli sporcuları İrem ve Doğan daha önce Yıldızlarda Türkiye Şampiyonlukları ve üçüncülükleri vardı. Şimdi başarılarına başarı katarak elde etmek daha zor olan Gençlerde başarılı olmak gerçekten çok zor sporcularımız zoru başararak büyük bir başarıya imza attılar diyerek ayrıca bizlerin yanında olan her zaman Taekwondo sporuna ve sporcularına destek veren Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp’e çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi