Çanakkale’nin Kepez beldesinde belediye tarafından depremin vurduğu Elazığ içn başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

6,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Elazığ’da ve Malatya’da çok sayıda bina yıkıldı veya hasar gördü. Bölgedeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere Çanakkale’de belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarınca çeşitli yardım kampanyaları düzenlendi.
Kepez Belediyesi sosyal medya hesaplarından yapılan bilgilendirmede battaniye,  mont kazak, çorap, bere, atkı, çocuk bezi, çocuk maması, gıda kolisi gibi eşyaların vatandaşlar tarafından belediye ulaştırılabileceğini bildirildi. Toplanan yardımların bölgeye gönderileceği aktarıldı. Aynı şekilde Çanakkale Kent Konseyi de bir yardım çalışması gerçekleştirdi. Belediyenin sosyal medyadan yardım çağrısına vatandaşlar duyarsız kalmadı. Çok sayıda Çanakkale ve Kepezli yardım kampanyası doğrultusundan istenilen malzemelerden temin ederek belediyeye ulaştırdı. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan yardımların ulaştığı belediyede, personeliyle birlikte yardımların kolilemesi çalışmalarına katıldı.

Belediye Başkanı Birol Arslan “Çok Güzelsin Kepez’im” şeklinde yaptığı açıklamada; “Elazığ'a gidecek yardım malzemeleri halkımızdan gelmeye devam ediyor. Çalışanlarımıza yardıma izinli olan personelimizde katıldı, tasnif ve kolileme işlemleri hızla devam ediyor. Halkımıza duyarlılıkları için çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KENT KONSEYİNDEN YARDIM KAMPANYASI
Aynı şekilde Çanakkale Kent Konseyi de bir yardım çalışması gerçekleştirdi. Konseyden yapılan açıklamada; “ Çanakkale Kent Konseyi olarak Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında mağdur olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmamış mont, atkı, bere, eldiven, içlik, kazak, bot, battaniye gibi kışlık kıyafet desteği sağlamak için an itibari ile tüm kentlimizin desteklerini Kent Konseyi Çalışma Ofisinde salı günü saat:17.00’a kadar bekliyoruz” denildi. Bunun yanı sıra ilçe belediyeleri de bölgeye ulaştırmak üzere yardım katkısı sunmak adına çalışmalarda bulunarak sosyal medya hesaplarından duyurularını yaptı.
 


Kaynak: Haber Merkezi