Kepez Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Dünden Yarına Kepez Çalıştayı” dün Turhan Mildon Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Açılış konuşmalarının ardından iki oturum halinde düzenlenen çalıştayın ilk oturumunda Kepez’in imar gelişimi, depremsellik ve kent estetiği tartışıldı. İkinci oturumda ise, Kepez’de Su, Arıtma, Atıklar, Sağlık sorunları, Kepez’de Ulaşım ve Enerji ile Kepez’de Tarım ve Köy Kalkınması masaya yatırıldı.

Çalıştayda konuşan Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan Kepez'in kuruluşu hakkında bilgi vererek beldenin önemine değindi. Arslan hastanenin, bazı fabrikaların, beş yıldızlı otelin, otomobil satış mağazalarının Kepez'in önemini artırdığına değinirken, nüfus yoğunluğunu da beraberinde getirdiğinin altını çizdi.

Düzenlenen çalıştayda Kent Başkanı Hakkı Orhan Sönmez, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Süha Özden Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan konuşurken, oturuma H. Orhan Sönmez başkanlık yaptı. Kepez’in İmar Gelişimi hakkında Prof. Dr. Osman Demircan ile Prof. Dr.
Ülkü Altınoluk söz aldı. Kepez'de su, arıtma konusunda H. Orhan Sönmez, Atıklar ile ilgili Prof. Dr. Hasan Özdilek ve Sağlık Sorunları alanında da Prof. Dr. Coşkun Bakar konuştu. Kepez'de ulaşım ve enerji ile ise Şehir Planlamacısı Cihan Sarı, Prof. Dr. Doğan Perinçek Prof. Dr. Osman Demircan, Kepez’de Tarım ve Köy Kalkınması ile ilgili de Prof. Dr. Kenan Kaynaş Prof. Dr. Türker Savaş, Prof. Dr. Taner Kumuk, Prof. Dr. Hamit Altay Prof. Dr. Murat Şeker panelde konuşmacı olarak bilgilendirmelerde bulundular.

Mine Tarım