Çanakkale’de jaklı konteyner sistemi ile belediyelere mevcut çöp toplama araçlarını kullanma imkanı vererek, çöplerin yeraltına alınmasını sağlayan yer altı çöp konteynerlerinin doğru kullanılmaması tepki yaratıyor.

Çevreci, estetik ve modern bir şehir mobilyası görüntüsü yanında, rahat kullanım olanağı sağlayan yeraltında bulunan jaklı konteyner sisteminin yer aldığı bölgelerde çevreye gelişigüzel bırakılan çöpler görüntü kirliği yaratıyor.
Sosyal medyada konu ile ilgili paylaşımda bulunan Çanakkaleli vatandaş A.E de, “ Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi’nde sık sık görmekte ve sürekli sorumlu dükkan sahiplerini uyarıyorum, yine aynı tas aynı hamam, bu geri dönüşümlü çöpler o ve onun gibi çalışan çevre dükkanlardan gelişigüzel atılmakta, esnaflar sürekli elemanlarıyla buraya kartonları bırakıyorlar konteynıra atmıyorlar ki bunlar için o esnaflar belediyeden ortak bir alana geri dönüşüm sepeti istemeleri gerek bende bunu bildiğimden gidip durumu anlattım, diğer yerlerde de durum aynı. Uysal Market önünde ise onlara has belediyeden istenen geri dönüşüm sepeti var, o esnada bir Uysal çalışanı ile görüştüm oda evet ebi bunu belediyeden istedik biz oraya atıyoruz dedi bende kendisine teşekkür ettim ve evin yolunu tuttum. Buradan Temizlik İşleri’ni göreve davet ediyorum. Kaldırımda yürünecek alan kalmamış çöpten” dedi.

Mine Tarım